Bucureşti: Cele mai rock baruri din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară“ a ales zece baruri care servesc ca meniu principal rockul, de la pubul prăfuit din colţul străzii, la cârciuma de lux.

Cele mai multe localuri de acest gen combină soundul riff-urilor de chitară veche cu sonorizări metalice de ultimă oră.

Freedom, unul dintre cele mai puţin pretenţioase baruri cu muzică rock din Bucureşti, se află pe strada Sfinţilor, la numărul 12. Aici, spaţiul este mic, dar atmosfera este primitoare. O altă cârciumă pentru împătimiţii „metalelor“ este Live Metal Club, un loc spaţios, nu şi curat, unde de-a lungul anilor au cântat numeroase trupe româneşti ale acestui gen.

Aproape de legendarul The Jack, barul Heaven and Hell este situat pe strada Occidentului nr. 1. Acesta este deschis până la ora 5.00. Cei care vor să facă rezervări aici au la dispoziţie numerele de telefon 0753 118 107 şi 0723 195 719. Avantajele sunt preţurile mici şi decibelii la maximum pentru fanii muzicii rock. Dezavantaje: imobilul stă să cadă.

Pe locurile unde altădată erau sticlării, în Centrul vechi al Capitalei, se află rockoteca Revenge. Aici, se bea, se dansează şi se cântă până la 7 dimineaţa, în fiecare zi, iar în weekend, chiar mai târziu. În fiecare miercuri, bucureştenii au parte de cocktail rock din anii ‘70, ‘80, ’90. Fanii manelelor nu au ce căuta pe strada General Praporgescu David nr. 12 pentru că cele mai bune formaţii şi piese din istoria rockului se adună aici în fiecare marţi.

Localuri boeme şi nonconformiste

Fire
este deschis vara doar sâmbăta, dar în zilele bune găzduieşte tot felul de evenimente, de la vizionări de concerte, la seri de folk. La etaj, spaţiul este destinat nefumătorilor, iar la subsol rockerii dispun de garderobă, dar şi de mult fum, pentru că aerisirile nu fac faţă prea bine aglomeraţiei.

Lângă Foişorul de Foc, la intersecţia străzii Traian cu Bulevardul Pache Protopopescu, găsiţi La Piraţi, un bar nonconformist şi boem. Coborâţi în local pe scări în spirală şi vă tolăniţi pe canapele. Steagurile piraţilor nu lipsesc din decor, iar preţurile sunt foarte avantajoase. Berea costă 5 lei, cocktailurile - 10, vinurile în jur de 20 de lei, iar sucurile şi apa - 4 - 5 lei. În bar duduie de obicei fel de fel de hituri rock, de la metal simfonic, la heavy metal şi alternativ, precum Iron Maiden, Bloodhound Gang şi Therion.

Party rock în comunism

Mese tovărăşeşti, saloane roşii, secera şi ciocanul, portrete ale anticomuniştilor şi meniu pe ziar. Toate acestea se găsesc în singurul restaurant rock din Bucureşti, La Scînteia. Acesta funcţionează sub deviza „Atitudini capitaliste în imagini comuniste“. În localul din imobilul din Bulevardul Ferdinand nr. 73, muzica este exclusiv rock. Din meniu nu lipsesc parizerul, mâncat pe ziarul Scânteia şi bucata de brânză cu ceapă. O astfel de porţie costă 5,5 lei.
 
The Doors, Led Zeppelin, Metallica şi U2 se ascultă în Que Pasa, un pub cu clasă, amenajat în stil art deco în zona Batiştei, în apropiere de Ambasada SUA. Berea costă aici între 5 şi 9 lei, iar clienţii dansează pe mese până dimineaţa.

Aceeaşi atmosferă este şi în Barfly de pe strada Olteni nr 3. Intri seara şi mai ieşi dimineaţa. Subsolul are patru încăperi, cu ring de dans şi două baruri. Din playlist-ul DJ-ului nu lipsesc niciodată piese de la U2, Deep Purple, Doors, Manu Chao, Bregovic şi Red Hot Chili Peppers. Printre trupele de la noi care se ascultă aici se numără Viţa de Vie şi Zdob şi Zdub.

Lux american în Herăstrău

Atmosfera americană autentică de rock o găsiţi în unul dintre cele mai luxoase baruri din Bucureşti, Hard Rock Café. Decorul este unul tipic american, cu pereţii tapetaţi de chitări, abajururi din tobe şi piese vestimentare ale celebrităţilor rock. Pantalonii lui Prince, geaca Tinei Turner, obiecte ale Beatles-ilor,sunt agăţate pe pereţi. Capacitatea de locuri la concertele din localul amplasat în Parcul Herăstrău este de 220.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite