Capătul de linie al tramvaiului 5, în modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările includ refacerea Bulevardului Aerogării, a terminalului liniei de tramvai şi construirea primului sistem Park&Ride din Capitală. Odată cu începerea lucrărilor de modernizare a Bulevardului Aerogării, în zona Podului Băneasa, traseul tramvaiului 5 a fost deviat.

Startul lucrărilor de modernizare a Bulevardului Aerogării, în zona Podului Băneasa, pe tronsonul cuprins între DN1 şi Strada Nicolae Caranfil, s-a dat în urmă cu câteva săptămâni. Începând de astăzi însă, linia tramvaiului 5 va fi deviată în vederea lucrărilor la noul terminal unde vor întoarce pe viitor mai multe mijloace de transport care circulă prin zonă, tramvai şi autobuze.

Primul Park&Ride din Capitală

Odată cu modernizarea terminalului liniei de tramvai din zona Băneasa, tot luna aceasta, vor începe şi lucrările de amenajare a primei parcări „inteligente” pentru navetişti. Aceasta va fi amplasată chiar pe locul în care acum întorc tramvaiele, între gadul Romaero şi capătul de linie.

Amenajarea parcării face parte din proiectul de reabilitare a Bulevardului Aerogarii, care costa aproximativ 45 milioane de lei. Aceasta va fi construită peste liniile de tramvai.

„Pe dedesubt vor întoarce tramvaiele şi autobuzele. Parcarea va avea cinci etaje. Structura este din oţel şi beton, iar lucrările de amenajare vor dura 18 luni. Nu se ştie cu exactitate când vor începe lucrările la parcare, constructorul decide în funcţie de cum decurg lucrările la linii şi bulevard“, a declarat Ion Dedu, şeful Direcţiei Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei a Primariei Municipiului Bucureşti. 

Parcarea tip legă are rolul de a decongestiona traficul şi de a ajuta navetiştii care, în prezent, îşi lasă maşinile pe bulevarde sau pe străduţe pentru a-şi continua călătoria până la serviciu cu un mijloc de transport în comun.

Pentru a-şi lăsa maşinile în această parcare, şoferii nu trebuie decât să deţină abonament RATB sau Metrorex, pentru a demonstra că îşi continuă călătoria către locul de muncă cu mijloacele de transport în comun.

Prin această zonă intră zilnic în Capitală şoferi din Baloteşti, Otopeni, Buftea, Mogoşoaia, Snagov sau Tâncăbeşti care până acum îşi lăsau maşinile pe unde apucau.

Linie navetă în locul tramvaiului

Pentru preluarea călătorilor, se înfiinţează linia navetă de autobuze 605, care va funcţiona între Aeroportul Băneasa şi Bucur Obor, pe traseul bd. Aerogării, Pasajul Aviaţiei, str. Av. Alexandru Şerbănescu, str. Barbu Văcărescu, şos. Ştefan cel Mare, str. Lizeanu, str. Reînvierii, şos. Colentina, cu întoarcere prin şos. Colentina, şos. Ştefan cel Mare, str. Barbu Văcărescu, str. Aviator Alexandru Şerbănescu, Pasajul Aviaţiei şi bd. Aerogării.

Abonamentele eliberate pe linia 5 vor fi valabile şi pe linia navetă 605.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite