Bucureşti: Fane Căpăţână rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalului Bucureşti au respins recursul la decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile făcut de Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână.

Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, rămâne în arest, pentru următoarele 29 de zile, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au respins recursul la decizia de arestare.

În timpul procesului, Fane Căpăţână le-a spus judecătorilor că se află în această situaţie din cauza mass-media, se arată într-un comunicat Agerpres.

El le-a cerut judecătorilor să îl pună în libertate, deoarece nu e un pericol public şi are patru copii minori.


Acuzat de  înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi furt calificat

Judecătoria Topoloveni a emis, luni, un nou mandat de arestare pe numele lui Fane Căpăţână, aflat deja în arest pentru punerea în circulaţie de monedă contrafăcută, înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi furt calificat.

Fane Căpăţână este acuzat că, împreună cu un complice, ar fi oprit un autoturism, în luna iunie, pe autostrada A1, în care se aflau doi cetăţeni belgieni, cărora le-au prezentat nişte legitimaţii false de ofiţeri ai Brigăzii Antidrog.

Victimele au declarat ulterior că, după ce le-au fost verificate documentele şi au fost lăsaţi să plece, au constatat că dintr-o borsetă le lipsea suma de 1.500 de euro.

După reţinerea lui Fane Căpăţână, cei doi belgieni au participat, pe 3 septembrie, la o recunoaştere în grup, ocazie cu care l-au identificat pe suspect.

Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, de 46 de ani, şi Ion Gheorghe, zis Ramiro, de 37 de ani, ambii din Bucureşti, au fost reţinuţi în 3 septembrie, în urma unei acţiuni a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov.


Au folosit o legitimaţie falsă de poliţie

Cei doi sunt suspectaţi că în ultimele luni au plasat mai multe bancnote falsificate şi, de asemenea, că au folosit o legitimaţie falsă de poliţie, oprind în trafic, pe raza Judeţului Ilfov, mai multe autovehicule. Astfel, cei doi au înşelat şi au sustras, de la mai mulţi şoferi, peste 2.000 lei.

De la locuinţele lor, poliţiştii au depistat şi ridicat, pentru cercetări, o legitimaţie de poliţie falsă, un girofar şi un baston reflectorizant, asemănătoare cu cele folosite de poliţişti, o puşcă cu aer comprimat, precum şi 4900 de euro. Pe numele suspecţilor au fost întocmite, până în prezent, cinci dosare penale, fiind cercetaţi pentru punerea în circulaţie de monedă contrafăcută, înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi furt calificat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite