Când a circulat primul tramvai prin București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest moment în Capitală există  26 de linii de tramvai în funcțiune, iar numărul variază frecvent, fiind influențat de lucrările de refacere a infrastructurii aflate în derulare.

Tramvaiele cu cai au fost primele mijloace de transport în comun din București, fiind introduse în 1871. Din 1894 a funcționat prima linie de tramvai electric, între Obor și Cotroceni.

În anul 1998 RATB a pus bazele unui proiect ce viza modernizarea rețelei de tramvai. Cu aceasta ocazie a apărut și termenul „metrou ușor”, care se referă la o cale de rulare pentru tramvaie de tip cale ferată, complet separată de partea carosabilă pentru a evita intrarea mașinilor, permițând astfel tramvaielor să prindă viteze superioare și să facă opriri doar în stații.

Tramvaiul Bucur Low Floor (română "Bucur cu Podea Joasă") (Bucur LF), fabricat la URAC în 2007, este unul dintre cele mai moderne tramvaie din București.

Acesta aduce deasemenea o mulțime de îmbunatățiri, atât la design, care îi dă un aer modern dar elegant, cât și la partea tehnică. În prezent este încă în stadiul de prototip, fiind alocat Depoului Dudești și circulând exclusiv pe linia 21.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite