Campanie împotriva furturilor din buzunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Secţiei 25 au desfăşurat, ieri, o campanie antivictimală, împotriva furturilor din buzunare şi tâlhăriilor. S-au distribuit afişe şi pliante şi au arătat prin exemple concrete

Poliţiştii Secţiei 25 au desfăşurat, ieri, o campanie antivictimală, împotriva furturilor din buzunare şi tâlhăriilor. S-au distribuit afişe şi pliante şi au arătat prin exemple concrete modul în care hoţii acţionează în mijloacele de transport.
Poliţiştii îi urmăresc pe infractori prin mijloacele de transport în comun pentru a-i prinde în flagrant. Îmbrăcaţi civil, oamenii legii aflaţi sub acoperire nu dau de bănuit că sunt poliţişti. Hoţii de buzunare acţionează în grupuri de câte trei-patru persoane: unul este "tampon", adică cel care intră în mijlocul de transport în faţa victimei. Un altul este "trăgător", cel care sustrage portofelul, folosindu-se de o "tiră" (orice obiect de paravan) şi care îl plasează mai departe, în spatele său. Cel care primeşte obiectul respectiv, "mortul", se întoarce cu spatele, astfel că nu poate fi acuzat de către victimă. "Girofarul" este o altă persoană din grup, cea care supraveghează zona respectivă. "Cel care fură se uită întotdeauna în ochii victimei, ai "fraierului", cum spun hoţii. "Această metodă se numeşte tiră", spune Vasile Toma, şeful Secţiei 25 Poliţie. Hoţii frecventează mai ales liniile care tranzitează marile centre comerciale din Capitală: 182, 282, 178, 644, 123, 41, 21.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite