Câmp „pavat“ cu piatra cubică de pe Aviatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterii Click! au descoperit ce se întâmplă cu pietrele de pavaj scoase de pe cea mai veche arteră a oraşului, Bulevardul Aviatorilor, despre care Sorin Oprescu declarase că vor fi folosite în Centrul Istoric.

Oficial, piatra, despre care istoricii spun că este foarte valoroasă, este dusă într-o curte de pe strada Drumul Cooperativei din sectorul 6.

Reporterii Click! au descoperit în curtea instituţiei un adevărat „ghiveci“ de materiale de construcţii, din care cu greu se va mai putea recupera vreodată ceva.

Bucăţile de pavaj sunt amestecate cu praf asfaltic, borduri şi pietriş şi condamnate pentru totdeauna la groapa de gunoi.

Nimeni nu mai ştie care sunt pietrele de pavaj luate de pe Aviatorilor şi care sunt bucăţile de borduri luate din oraş. Mai mult, pentru că în zonă nu mai este loc, firma care efectuează lucrările duce acum piatra scoasă de pe bulevard în baza proprie din zona Căţelu. Aici e depozitată alături de alte materiale de construcţie.

Promisiune uitată

Pentru modernizarea Bulevardul Aviatorilor, firma care efectuează lucrarea va primi 93 de milioane de lei, cea mai mare sumă acordată vreodată pentru refacerea unei artere.

Pentru efectuarea lucrărilor de pe Bulevardul Aviatorilor, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a avut nevoie de avizul Ministerului Culturii, care considera zona un monument istoric.

Pentru a-l obţine, el a promis să aibă grijă de granitul scos de pe această arteră de circulaţie.„Vom folosi pavajul recondiţionat în diverse sectoare ale Capitalei, cum ar fi Centrul Istoric, pentru amenajarea zonelor pietonale“, promitea Oprescu.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite