Bucureşti: Camionagii „grei”, amendaţi cu 60.000 de lei (Harta cu restricţii de trafic greu)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 şoferi au fost amendaţi ieri-dimineaţă de poliţiştii de la Rutieră, pentru că nu respectau restricţiile de greutate impuse în Capitală. Filtrul a fost organizat pe Şoseaua Pantelimon, iar din cei 80 de conducători auto traşi pe dreapta, un sfert nu respecta regulile stabilite de către Primăria Municipiului Bucureşti.

Şoferii amendaţi conduceau vehicule care depăşeau greutatea de 5 tone sau 7,5 tone, limitele impuse în diferite zone din oraş, fără a avea autorizaţii speciale, emise de Primăria Capitalei.

„Avizele sunt eliberate de Direcţia de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei şi pot fi achiziţionate şi de la staţiile de carburanţi de la intrarea în oraş. În funcţie de perioada aleasă, o zi, o saptămână sau o lună, acestea costă între 63 de lei şi 20.000 de lei”, a precizat Mădălin Dumitru, directorul de la Transporturi din cadrul municipalităţii.

„Nu am ştiut că am nevoie de aşa ceva!”
Cu toate că amenzile pentru astfel de abateri sunt foarte mari, variind între 3.000 de lei şi 5.000 de lei, au fost şoferi care au condus vehicule grele fără a avea vreodată astfel de autorizaţie.

image

„Nu am ştiut că am nevoie de aşa ceva. Eu sunt din Cluj şi este a treia oară când vin în Bucureşti. Prima oară a fost chiar o maşină de poliţie care m-a ajutat să ajung unde aveam treabă, pentru că nu ştiu oraşul“, a spus Nicolae Ocean, care transportă produse lactate pentru fabrica Antrefrig de pe strada Fântânica din sectorul 2.

În Bucureşti, există două tipuri de zone în care există limite de greutate pentru autovehicule. Este vorba despre Zona A, adică centrul Capitalei, în care se restrictionează accesul şi circulaţia celor cu masa totală autorizată mai mare de 5 tone, şi Zona B, care presupune restul Bucureştiului. În-afara centrului, se restricţionează accesul şi circulaţia autovehiculelor mai grele de 7,5 tone.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite