Căldura depinde de ţevi, nu de ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general Sorin Oprescu a declarat ieri că bucureştenii nu vor fi afectaţi de sistarea livrării gazelor din Rusia. „Avem rezerve de combustibil, iar Primăria Capitalei nu va accepta

Primarul general Sorin Oprescu a declarat ieri că bucureştenii nu vor fi afectaţi de sistarea livrării gazelor din Rusia.

„Avem rezerve de combustibil, iar Primăria Capitalei nu va accepta un preţ mărit pentru păcură”, a declarat edilul-şef, care a precizat totuşi că „ne aflăm într-o situaţie de criză”. Şi directorii care formează Comandamentul de Iarnă, întrunit ieri la sediul Primăriei, susţin că în Capitală nu se va opri căldura.

„Totul este sub control, la presiune nu avem nicio problemă, iar la ora actuală totul este în regulă”, a spus Clotide Armand, directorul regional de la Distrigaz.

De asemenea, directorul general al Agenţiei Municipale pentru Eficientizarea şi Reglementarea în domeniul Energiei Bucureşti (AMREB), Tudor Popescu, susţine că „criză va fi atunci când centralele vor funcţiona numai cu păcură”.

El a adăugat însă că vor fi zone unde apa caldă şi căldura vor fi întrerupte din cauza stării precare a reţelelor de distribuţie a agentului termic. „Din cauză că ELCEN a oprit conturile RADET pentru neplata celebrelor datorii, Ramba (directorul RADET – n.r.) nu a mai avut bani să facă mentenanţa la conducte”, a explicat Popescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite