Bucureşti: „Călătoriile lui Gulliver”, o carte pentru toată familia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cititorii din toată ţara au avut posibilitatea să cumpere volumul irlandezului Jonathan Swift.  “Adevărul” împreună cu cartea s-a vândut azi-dimineaţă în condiţii civilizate, întrucât toate chioşcurile aveau numărul de exemplare solicitate.

Bucureşti, 9.30. La un chioşc din Pipera, vânzătorul a primit 120 de bucăţi la prima oră, din care dăduse deja aproape jumătate. “Toţi clienţii mei care cer ziarul “Adevărul” întreabă şi de Gulliver. O să le dau pe toate, că e o carte bună. Dar sunt foarte supărat din cauza cărţilor pentru copii, lunea. Primesc doar 20 de bucăţi şi trebuie să mă cert de fiecare dată cu oamenii care nu mai prind“, a spus vânzătorul. La un alt punct de vânzare din apropiere, vânzătoarea vânduse până la ora 9.30 o cutie de cărţi din cele trei pe care le avea spre vânzare.

Piteşti, ora 10,30. “Adevărul” şi cartea s-au epuizat de la primele ore la chioşcurile de ziare din Piteşti. Vânzătorii de presă sunt nemulţumiţi de numărul prea mic de cărţi primite, în comparaţie cu cererea prea mare. „Am primit aproximativ 20 de bucăţi, care s-au dat foarte repede. Lumea vine şi întreabă încontinuu dacă mai am. Mai ales luni, când se difuzează cărţile pentru copii, oamenii vin şi le achiziţionează la prima oră a dimineţii. Ne-ar trebui mai multe cărţi.”, spune Ion Ionaşcu, vânzător la chioşcul Media Press.

Ploieşti, ora 8.15. Ploieştenii au mers şi azi-dimineaţă la chioşcurile de ziare pentru a cumpăra cartea „Adevarul”. Cei care au apucat să-şi completeze colecţia preferată cu încă un volum au fost foarte mulţumiţi. „Se putea să nu cumpăr cartea? În fiecare joi ies din casă dimineaţa special pentru a o achiziţiona. Nu pentru mine fac acest efort, ca să zic aşa, ci pentru copiii mei”, a mărturisit Emil Roşianu, clientul unui chioşc de presă situat pe Şoseaua Nordului.

 Baia Mare, ora 7.15. Dacă e joi, băimărenii se trezesc de la prima oră ca să prindă cartea care se distribuie împreună cu ziarul „Adevărul”. Szigeti Zoltan, un băimărean în vârstă de 30 de ani, n-a ratat niciun volum din colecţie. În această dimineaţă se aştepta să găsească la chioşcurile de ziare „Decameronul” lui Boccaccio, dar a găsit „Călătoriile lui Gulliver”, scrisă de Jonathan Swift. „E foarte bine. Copilul meu va primi astfel două cărţi săptămâna aceasta. Cred că o vom citi împreună”, spune băimăreanul extrem de încântat. (Anca Miklos)

Oradea, ora 8.15. Vânzătoarea unui chioșc din zona centrală mai avea câteva exemplare din “Adevărul” cu cartea, spre uimirea ei, însă a găsit explicaţia: „De când a început problema cu Rodipet, primesc mai multe cărți. Așa pot servi pe toată lumea și până după-amiază. Acum nu mai mi-e groază să deschid joia. Lunea încă sunt probleme”, spune Eva Kun. Beatrix a cumpărat azi „Călătoriile lui Gulliver”. „În sfârșit, nu a trebuit să fug pe la cinci chioșcuri ca să găsesc cartea. O am și într-o ediție mai veche. Am luat-o de la un anticariat, dar aceea nu e bine legată și e cam uzată”, spune tânăra, mulțumită de carte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite