Bucureşti: Călătorii cu trenuri-miniatură în Dorobanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de trenuleţe electrice se pot distra în voie dacă sunt dispuşi să plătească 15 lei. O nouă ofertă de petrecere a timpului liber a apărut în centrul Capitalei, odată cu deschiderea „Casei Trenuleţelor“ pe Calea Dorobanţi nr. 42.

Cei care vor să se joace ghidând trenuleţe care aleargă pe şine, străbătând peisaje, trecând prin tunele şi ajungând în staţii unde pot opri sau nu, după bunul plac al mecanicului-client, nu vor rezista tentaţiei de a intra la „Casa Trenuleţelor“.
De la copii, până la bunici, pasionaţii de trenuleţe electrice vor avea ce face şi vor avea ce admira în acest loc de relaxare unic în România.

Trenuleţele circulă între 10.00 şi 22.00!
Cinci mari diorame oferă cel puţin 20 de locuri de joacă interactivă, una dintre diorame având comandă digitală prin intermediul calculatorului.
În plus, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani, va  fi deschis, luni, Atelierul de Trenuleţe, unde cei mici sunt învăţaţi să construiască garnituri de tren, circuite de şine şi diorame, în care vor putea crea diferite peisaje.
Magazinul de trenuleţe primeşte minigarniturile feroviare din Germania.
Pe o terasă, unde domnesc liniştea şi răcoarea,  se poate servi o băutură, sau se poate lucra pe laptop, având, totodată, posibilitatatea de a urmări, prin pereţii de sticlă, joaca celor mici.
 
Peisaje de vis la diorame
„Casa Trenuleţelor“ este un loc deosebit de atrăgător, prin ambianţa aparte creată de dioramele spectaculoase pe care le găzduieşte.
Deşi sunt în totalitate accesibile jocului copiilor, dioramele constituie o expoziţie în sine, care atrage prin frumuseţea şi ineditul ei.

Peisajele acestor diorame sunt variate, cu tunele care străbat munţi, cu pajişti pe care se văd animale, cu şosele pe care, ca în viaţa reală, se mai petrec accidente rutiere etc. Gările sunt construite după modele arhitectonice preluate din realitate şi din materiale care reproduc identic materialele de construcţii. Peronul are bănci, fântâni tradiţionale şi ţâşnitori, felinare şi semafoare.

Tot ce constituie corp de iluminat, inclusiv farurile şi stopurile locomotivelor, se aprinde la comandă, iar aspectul dioramelor cu luminile aprinse este spectaculos, mai ales dacă sunt urmărite seara, de pe terasă.
 
Secretul succesului
Dioramele includ şi personaje umane animate. Toate miniaturile, atât locomotivele, vagoanele, cât şi peisajele şi elementele de arhitectură, sunt reproduse după modele reale, reduse cu precizie, la scară.

„Realizarea unei diorame este un lucru captivant şi complex. Este necesară colaborarea întregii noastre echipe, formată din ingineri electronişti, geodezi şi informaticieni”, a spus Gabriela Crăciun, director de vânzări la „Casa Trenuleţelor“.

În opinia sa, copiii care vin la „Casa Trenuleţelor“ sunt încântaţi mai ales de faptul că pot să se joace liber, la orice dioramă. „Nu ne temem de eventualele avarii care se pot produce, prin jocul copiilor, pentru că totul este deosebit de fiabil şi specialiştii noştri pot remedia orice defecţiune. Acestă libertate cred că este şi cel mai atrăgător aspect care face din „Casa Trenuleţelor“ un loc atât de atrăgător”, a spus Gabriela Crăciun.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite