VIDEO FOTOGALERIE Trei câini maidanezi au făcut spectacol pentru elevii Şcolii 198 din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Internaţională a Animalelor, copiii de la Şcoala 198 din Militari au fost spectatorii unui adevărat show de dresaj. „Actorii” nu au fost însă câini cu pedigree, ci trei maidanezi culeşi de pe stradă sau salvaţi din mâinile hingherilor. Patrupedele au şi un serviciu destul de serios, fac terapie asistată cu copiii cu dizabilităţi din centrele de plasament.

VEZI ȘI: Terapie cu maidanezi GALERIE FOTO

„Mulan este cea mai tânără dintre căţeii noştri din echipă. Am găsit-o acum un an, era cât un ghemotoc. Am văzut-o din maşină împreună cu fiica mea şi părea o bucată de gunoi luată de vânt. A  stat un an cu noi şi când am văzut că este atât de bună cu copiii, a intrat în programul nostru de terapie”, explică preşedinta Vier Pfoten, organizatoarea evenimentului, Anca Tomescu.

Ţuca a fost salvată din mâinile hingherilor, în ultimul moment, iar Tibi a fost găsit la tomberon. Mulţimea de puşti din clasele I-IV este extaziată. Aşezaţi roată pe terenul de sport, îi încurajează cu aplauze pe cei trei maidanezi care îşi prezintă numărul. Se rostogolesc, fac pe mortul, sar peste obstacole sau direct în braţele dresorului.

Daţi click pe poze pentru fotogalerie

image

Raul este în clasa a II-a şi i-a plăcut cel mai mult de Tibi. De altfel, are şi el un căţel acasă, adunat de pe stradă. „E un maidanez, îl cheamă Rex şi l-am găsit mai demult. Mama m-a lăsat să-l iau acasă”, spune băiatul.

De altfel, toţi copiii Şcolii 198 din Militari sunt mari iubitori de căţei. De altfel, au şi adoptat trei pe care profesorii i-au găsit pe stradă şi nu s-au îndurat să-i lase să se chinuie. Ajutaţi de Vier Pfoten, dascălii şcolii au construit un padoc unde Fetiţa, Eva şi Codiţă locuiesc. „Din acest an îi vom include pe elevi într-un proiect de reciclare şi cu acei bani vom întreţine padocul. Copiii învaţă astfel şi să recicleze, şi să respecte animalele”, explică directoarea Sorina Cuzum.

Pentru oasele pe care le primesc de la bucătăria şcolii, unde o parte dintre elevi iau masa, cei trei căţeluşi muncesc în timpul nopţii. „Le dăm drumul în curte şi asigură paza. Avem şi paznic de noapte, dar dacă ei simt ceva suspect, îl alertează imediat”, mai spune directoarea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite