Cafeaua din excremente de pisică a ajuns în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii iubitori de senzaţii tari vor putea degusta din această seară cea mai scumpă cafea din lume. Băutura exclusivistă este produsă din boabe culese din excrementele mamiferului Zibeta Asiatică, un fel de pisică care trăieşte în Indonezia, şi se vinde cu 190 de lei ceaşca.

Importată din Indonezia şi extrem de populară în locurile exclusiviste din străinătate, cafeaua Kapi Luwak se lansează în această seară în România, de la ora 19.00, în clubul bucureştean Kazeboo, din Pipera.
 
Mai sănătoasă decât cafeaua obişnuită


„Spre deosebire de cafeaua normală, aceasta este mult mai sănătoasă,mai grasă dar şi mai tare. Se manifestă ca un energizant natural. S-au făcut studii şi s-a ajuns la concluzia că acest tip de cafea conţine mai puţine bacterii, fiind purificată prin procedee speciale“, a explicat Ioana Croitoru, partener la Clubul Kazeboo, locul unde se serveşte cafeaua.

Băutura exclusivistă este realizată din boabele de cafea consumate de mamiferul Zibeta Asiatică, un fel de pisică. Aceasta se hrăneşte cu fructele de cafea, iar bobul este eliminat, cules apoi de lucrătorii de pe plantaţie, purificat şi uscat.

Mamiferul este foarte selectiv, înghiţind doar boabele cele mei coapte şi mai aromate de cafea. Gustul aparte al băuturii este dat de enzimele din organismul pisicii care este crescută special de indonezieni pentru producerea acestei licori savurate pe toate continentele.

Făcută în expresor pentru savoare

Cafeaua este preparată la fel ca o cafea obişnuită, dar spre deosebire de aceasta nu este indicat să fie fiartă în ibric. „Este foarte important ca, pentru a-şi păstra aroma originală, cafeaua să fie făcută doar în expresor. Nu mai are acelaşi gust dacă este fiartă într-un vas“, a mai spus reprezentanta clubului.

Doza recomandată pentru o ceaşcă care costă 190 de lei este de şapte grame de boabe măcinate.

România importă cafeaua Kopi Luwak din Indonezia şi o vinde ambalată într-o cutie de 80 de grame contra sumei de 250 de lei.

Preferata vedetelor

Robert Negoiţă, Cristian Boureanu, Valentina Pelinel, Cabral şi Falemi sunt câteva dintre persoanele publice care au încercat deja cafeaua şi care au fost invitate la lansarea din această seară. Printre vedetele internaţionale care beau cafea din excremente de pisică indoneziană se numără Jack Nicholson şi Morgan Freeman.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite