Cablurile abandonate pe stâlpi, un pericol pe străzi şi pe trotuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii au ajuns să se ferească pe drum nu numai de maidanezi, ci şi de cabluri. Firele care “curg” de prin copaci, de pe stâlpi sau care sunt pur şi simplu lăsate pe trotuare, sunt un

Bucureştenii au ajuns să se ferească pe drum nu numai de maidanezi, ci şi de cabluri. Firele care “curg” de prin copaci, de pe stâlpi sau care sunt pur şi simplu lăsate pe trotuare, sunt un pericol pentru pietoni şi şoferi.

Ieri, zeci de metri de cablu împiedicau oamenii şi îi speriau pe şoferi în zona Moşilor vechi din sectorul 2. În timp ce trecătorii păşeau cu grijă să nu atingă firele abandonate în bălţile de pe drum, şoferii frânau brusc atunci când se trezeau că nişte cabluri le-au lovit parbizele. 

Cu toate acestea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, săptămâna trecută, că până la sfârşitul anului firma Net City, care se ocupă de îngroparea cablurilor, va finaliza primii 34 km de lucrări subterane pentru reţeaua de fibră optică.

Stâlpii se prăbuşesc sub greutatea firelor

În Capitală, în acest an s-au prăbuşit mai mulţi stâlpi care au cedat sub greutatea cablurilor agăţate pe aceştia. Un stâlp din beton, ce aparţine Electrica, a căzut, în septembrie, pe strada Brezoianu, lovind o maşină, iar în cădere a tras după el alţi doi stâlpi.

Astfel de pericole se pot vedea aproape pe orice arteră importantă din Capitală, precum Calea Moşilor, Şos. Colentina, B-dul Ştefan cel Mare, Barbu Văcărescu şi B-dul Banu Manta, în apropierea Primăriei sectorului 1.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite