Bucureşti: Cablurile din Capitală, îngropate cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Netcity, care presupune coborârea cablurilor în subteran, are o întârziere de un an de zile, iar din cei 115 km de reţea, doar 15 sunt funcţionali.

Continuarea depinde în prezent de obţinerea unor fonduri europene, spun reprezentanţii municipalităţii. „Prima etapă a proiectului vizează bulevardele centrale ale Capitalei, iar pentru a doua ne gândim să folosim fonduri structurale”, a explicat directorul Direcţiei Coordonare Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, Radu Alexandru.

Banii europeni ar putea fi contractaţi prin fonduri structurale, în a doua etapă a proiectului, care ar trebui să implementeze reţeaua pe aproximativ 6.000 de străzi ale Capitalei, între anii 2010 şi 2012.

Radu Alexandru a recunoscut că Netcity are o întârziere de un an de zile în prima etapă de execuţie, din cauza problemelor cu providerii de cablu şi a crizei economice. În plus, din cei 115 km de canalizaţie realizaţi, doar 15 sunt funcţionali. La restul, de 100 km, branşamentele de la reţeaua principală la numărul poştal nu au fost realizate din lipsă de fonduri.

O soluţie pentru eficientizarea proiectului este, potrivit directorului de la Primăria Capitalei, coordonarea lucrărilor de la reţeaua Netcity cu cele de reabilitare stradală. Astfel, tuburile în care vor fi introduse cablurile ar putea fi montate în avans, pe străzile unde se desfăşoară lucrări de modernizare.

Din anul 2008 până în prezent, reţeaua a fost realizată pe arterele Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Mihai Bravu, Calea Dudesti şi Bd. Burebista.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite