CURSURI Altfel de şcoli de vară în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorie, regie, tango, fotografie, scenaristică sunt câteva abilităţi pe care le puteţi dobândi sau dezvolta la cursurile organizate în miez de vară în Bucureşti. Fundaţia Calea Victoriei organizează şcoli de vară în iulie şi august la sediul din strada Caimatei nr. 20, lângă Piaţa Rosetti.

Cursurile se adresează atât copiilor, cât şi adolescenţilor, studenţilor sau profesioniştilor din domeniile artistice. Astfel, ieri a început, la sediul Fundaţiei, Şcoala de Vară de Regie care va dura până la 22 iulie. Gheorghe Preda este coordonatorul celor cinci ateliere, concentrate în două ore şi jumătate zilnic. Preţul este de 300 de lei, în acesta fiind inclusă şi utilizarea aparaturii. Studenţii au o reducere de 50 de lei.

„Scurtă introducere în sintaxa filmului”, „evaluarea filmelor de familie” sau „analiza filmelor documentare” sunt câteva dintre tematicile şcolii, la care cursanţii vor fi încurajaţi deopotrivă să scrie o poveste de dragoste pe care să o realizeze într-un film scurt de câteva minute.

„Vă mai puteţi înscrie la Şcolile de vară de Vorbire în public, de Jurnalism, de Fotografie, de Scriere creativă sau de Scenaristică care au loc în luna august. Toate cursurile sunt concentrate pe parcursul unei săptămâni”, a declarat Sandra Ecobescu, preşedintele Fundaţiei Calea Victoriei.

Cursuri în august

La începutul lunii august încep cursurile la Şcoala de vară de Scenaristică. Cursul se adresează tuturor persoanelor care au ce povesti şi care vor ca poveştile lor să ia forma unui scenariu cinematografic. Nu există o limită de vârstă, singurul criteriu de participare este acela de a avea o poveste de transmis.
Seria a doua a şedinţelor la Şcoala de vară de Jurnalism debutează la 8 august. Numărul maxim de persoane care se pot înscrie este 10, iar vârsta minimă de „admitere” - 20 de ani.

Amatorii de fotografie vor plăti 350 de lei pentru participarea la cinci workshopuri în cadrul „şcolii”, iar 14 persoane se pot înscrie şi la Şcoala de vară de Scriere creativă care începe la 1 august.

Tango în miez de vară

În această seară, de la ora 19.00, în club Mandala din Capitală încep cursurile de tango argentinian. În cadrul activităţilor vor fi incluse și exerciții de stretching și de tonifiere musculară. Instructorii Ligia Keșișian și Kerem Öksüz vor avea grijă să-i înveţe pe cei care se înscriu la cursuri să dobândească o adevărată ţinută de dansatori Orele de curs pot fi individuale sau pentru perechi de parteneri. Înscrieri se primesc la adresa lectiidetango@gmail.com.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite