CRIME PERFECTE Misterul domnişoarei din tren care a dispărut fără urmă după ce a înjunghiat un student la Medicină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tawfik Mawery, un student yemenit în anul 5 la Facultatea de Medicină din Bucureşti, a fost găsit mort, în garsoniera sa, în ianuarie 1995. Bărbatul avea un cuţit înfipt în gât. Criminalul: o aşa-numită colegă de facultate cu care arabul a venit împreună cu trenul de la Iaşi.

Citește și: Cine-a înjunghiat-o în inimă pe Lucica „franţuzoaica”, prostituata de lux de lângă Spitalul Colţea

Cadavrul lui Tawfik Mawery a fost găsit la 15 ianuarie 1995, în garsoniera închiriată de el de pe Calea Vitan, de către un grup de prieteni. Aceştia nu mai auziseră nimic de el de câteva zile şi au venit să verifice ce s-a întâmplat.

Băiatul a fost descoperit întins pe pat, acoperit cu plapuma, şi cu un cuţit înfipt în gât. În plus, prezenta mai multe leziuni la nivelul capului.

Citește și: CRIME PERFECTE Reli, văduva nimfomană din Militari, strangulată cu firul de la veioză

I-au disprut pantalonii
Conform notelor de analiză ale agenţilor care s-au ocupat de acest caz, în locuinţa sa nu erau urme de răvăşire, cu excepţia bibliotecii care avea uşile deschise. Hainele erau scoase în afara rafturilor.

Din casă lipseau doar patru perechi de pantaloni bărbăteşti de diferite culori, din care trei noi. De asemenea, a fost sustrasă o pungă din plastic în care erau mai multe deodorante şi săpunuri.

La faţa locului a fost găsit un prezervativ care i-a făcut pe anchetatori să înţeleagă ce s-a întâmplat înainte ca bărbatul să fie omorât. 

La 2 ianuarie, cu două săptămâni înainte să fie găsit mort, Tawfik a plecat la Iaşi, unde şi-a vizitat câţiva prieteni conaţionali. La 10 ianuarie, în jurul prânzului, yemenitul s-a întâlnit în zona gării cu o fată, timp de 30 de minute, despre care le-a povestit amicilor săi doar că „este frumoasă şi că a alergat mult să o cunoască“. Nu le-a relatat cum o cheamă sau alte date despre ea.

Citeşte şi: CRIME PERFECTE Interlopii bucureşteni Puiu şi Pământ, împuşcaţi în ceafă şi aruncaţi la groapa de gunoi

La ora 22.00, în aceeaşi zi, băiatul trebuia să se întâlnească cu o prostituată, pe nume Genoveva, dar aceasta nu a mai venit. El s-a hotărât atunci să se întoarcă în Bucureşti, însă prietenii l-au convins să rămână măcar până dimineaţă.

Conversaţie misterioasă la telefon
O jumătate de oră mai târziu a purtat o convorbire misterioasă cu cineva la telefon, însă anchetatorii nu au putut stabili cu cine. După această discuţie, Tawfik a fost foarte agitat şi nu a mai putut să doarmă toată noaptea.

Citeşte şi: CRIME PERFECTE Misteriosul caz 3T: trei prostituate din Budapesta, hăcuite şi mâncate de şobolanii de pe malul Lacului Străuleşti

„Este posibil să fi vorbit cu Conceta, fosta lui prietenă şi să se fi certat cu ea, dar femeia a fost plecată în Yemen, în acea perioadă cu alt băiat, deci era mai dificil“, a declarat Niculae Mitrea, comisar-şef de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, care s-a ocupat de anchetarea acestui caz.

A două zi, unul dintre amicii săi s-a oferit să-l conducă până la gară, dar arabul a refuzat, fără să-şi motiveze în vreun fel gestul. El a fost văzut la casa de bilete, în jurul ore 6.15,  de un alt palestinian, Abu Reglia, în timp ce cumpăra două tichete pentru trenul Intercity Iaşi-Bucureşti, deşi se afla singur.

Suspecta principală: „colegă de facultate“ cu palton
Aproape de plecarea trenului, însă, el a intrat în compartiment împreună cu o domnişoară.

Abu Reglia, care i-a însoţit pe cei doi, a declarat ulterior anchetatorilor că Tawfik i-a mărturisit că tânăra era o colegă de-a lui de grupă, de la facultate.

„Din verificările făcute de noi, după crimă, am stabilit că nu era vorba de nicio colegă. Am verificat toţi anii şi toate grupele şi nu am găsit figura“, a subliniat comisarul-şef de la Omoruri. Fata era bine îmbrăcată şi avea o geantă mare, deci putea să fie totuşi, studentă.

Tânăra nu a participat la discuţia celor doi arabi pe toată perioada drumului şi a rămas îmbrăcată cu paltonul cu care venise. La Bucureşti, cei trei au mers până la staţia de metrou Dristor. De aici, Abu a luat-o în altă direcţie, spunându-le anchetatorilor că cei doi au plecat împreună înspre strada Baba Novac. Tawfik a fost văzut ultima oară în viaţă în acea zi, în jurul orei 17.30, însoţit de presupusa colegă, într-un restaurant din zonă.

Tawfik, un bărbat galant, dar afemeiat
El a fost descoperit de prietenul său Abu Reglia însoţit de alţi prieteni arabi, peste patru zile. „Acesta se îngrijorase din cauză că Tawfik nu mai dădea niciun semn de viaţă de ceva timp şi nu mai răspundea la telefon“, a explicat Mitrea.

Tawfik a fost descris de către femeile cu care a avut diverse relaţii ca fiind un bărbat galant, amabil, nonviolent, dar afemeiat. Prefera relaţiile cu femei serioase, nu cu prostituatele şi nu îi plăcea să folosească prezervativul decât în situaţiile unor relaţii de o noapte.

Principala suspectă a anchetatorilor a rămas fata din tren, dar aceasta nu a fost găsită niciodată. Cazul a fost prescris în urmă cu un an.

image

CÂRCIUMI DE ALTĂDATĂ

image

Săptămâna trecută, „Adevărul de Seară“ v-a arătat cum petreceau bucureștenii și care erau cele mai cunoscute locuri unde se simțeau bine.

Clienţi la Capşa: Barbu, Muşatescu şi Preda. Câţi bani cerea Virgilică pentru o înjurătură!

Delicatese Florescu. Care era vinul preferat al lui Radu Beligan şi unde erau casele conspirative în Capitală

Cum petreceau  „singaporenii“ cu 5 lei pe zi în subsolul unei vechi bucătării din Piaţa Rosetti

Seducătoarele „metrese“ de la Sexy Club, primul bar de noapte din Capitală

Caru’ cu Bere. Cum era recunoscut la berărie ardeleanul Coşbuc de către compatrioţii săi

Unde se cânta „Cu un picior foarte uşor şi cu-o botină de cea mai fină”

Cui i-a aruncat Păstorel Teodoreanu o prăjitură în faţă şi ce politicieni plăteau să vadă striptis la Sexy Club

MARI SEISME

image

Acum două săptămâni, reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat mărturii şi imagini impresionante de la cele mai devastatoare cutremure care au lovit România.

CUTREMURUL DIN '77 Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Supravieţuitoarea din blocul Scala: La cutremurul din ‘77 a căzut 10 etaje, în timp ce făcea duş!

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Sorin Crainic, supravieţuitorul cutremurului din '77 pentru care a plâns Elena Ceauşescu

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu

Mari seisme: De ce este Bucureştiul oraşul cel mai afectat de cutremure?

Cutremurele care au lovit România

Gheorghe Mărmureanu: "România, la fel de vulnerabilă ca în 1977!"

Imagini incredibile din Bucureştiul devastat de cutremurul din 1977

MARI DEZASTRE

image

În urmă cu trei săptămâni, reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat mărturii şi imagini impresionante din istoria Bucureştiului, una dintre cele mai încercate Capitale din Europa lovite în trecut de inundaţii, incendii, cutremure, epidemii, războaie.

Luni, pe bucuresti.adevarul.ro, ați putut vedea fotografii publicate în premieră cu Bucureştiul acoperit de troiene de 5 metri în iarna lui '54.

Marți, reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat imagini șocante și ce distrugeri au provocat bombardamentele din '44 asupra Capitalei.

Miercuri, ați putut citi cum a izbucnit cel mai mare incendiu care a distrus peste 2000 de case din Bucureşti .

Joi, v-am prezentat cum a fost ultima mare revărsare a Dâmboviţei: Bucureştiul, acoperit cu apă de trei metri!

Vinerii, aţi aflat cum ciuma lui Caragea "secera" 300 de bucureşteni pe zi

Sâmbătă, v-am povestit despre pǎţaniile boierului Perticari, primul bucureştean pedepsit pentru spiritism

Duminică, v-am descris cum erau pedepsiți în trecut cei care au bârfit şi au minţit

ISTORII DE AMOR

image

În urmă cu o lună, aţi putut citi pe bucuresti.adevarul.ro cele mai savuroase ISTORII DE AMOR din „Micul Paris”.

Luni, reporterii „Adevărul de Seară” v-au prezentat cea mai frumoasă poveste de dragoste din literatura romană.

Marţi, peste 13.000 de cititori au citit pe bucuresti.adevarul.ro despre amantele regilor României.

Miercuri au fost prezentate bordelurile din Bucureştiul interbelic.

Joi aţi putut afla povestea Miţei Biciclista, cea mai celebră damă de consumaţie a Bucureştiului.

Vineri aţi putut citi despre viaţa sentimentală tumultoasă a crailor de altădată.

Sâmbătă, reporterii „Adevărul de Seară” v-au prezentat povestea de dragoste dintre compozitorul George Enescu şi soţia sa, Maria, care şi-a turnat acid pe faţă de dorul lui şi al lui Nae Ionescu.

Duminică, cititorii care au intrat pe bucuresti.adevarul.ro au putut afla câteva dintre cele mai spectaculoase cazuri de sinucideri din dragoste, din rândul scriitorilor români.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite