CRIME PERFECTE Interlopii bucureşteni Puiu şi Pământ, împuşcaţi în ceafă şi aruncaţi la groapa de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi infractori au fost împuşcaţi în cap şi îngropaţi la groapa de gunoi din Giuleşti-Sârbi la sfârşitul lui mai 1999. Niculae Moise, zis Pământ (37 de ani) şi Nicolae Tănase, zis Puiu (33 de ani), au fost găsiţi de câinele unui cioban o lună mai tarziu. Se pare că cei doi şi-au găsit sfârşitul din cauză că au turnat la poliţie. Principalii suspecţi: capii Clanului Geamănu. Poliţiştii n-au putut dovedi, insa, nimic.&

La 26 iunie 1999 cadavrele a doi bărbaţi au fost găsite de câinele unui cioban la groapa de gunoi din Giuleşti-Sârbi. Mai întâi a ieşit la suprafaţă o mână şi pentru că patrupedul nu pleca din locul respectiv, a venit şi stăpânul să vadă ce a descoperit.

Citește și: Cine-a înjunghiat-o în inimă pe Lucica „franţuzoaica”, prostituata de lux de lângă Spitalul Colţea?

Hoiturile erau îngropate unul peste altul la aproximativ jumătate de metru sub pământ, îmbrăcate în haine de oraş şi erau deja în stare de putrefacţie. Ciobanul a chemat repede Poliţia care a dus rămăşiţele umane la Institutul Medico-Legal pentru a li se face autopsia.

Oamenii legii au stabilit, după ce au luat amprentele, că cei doi morţi erau Niculae Moise, zis Pământ şi Nicolae Tănase, zis Puiu, doi infractori mărunţi care se ocupau cu şmenuri economice, daţi dispăruţi de mai bine de o lună.

image

Puiu şi Pământ au fost îngropaţi la jumătate de metru sub gunoaie.

Puşi în genunchi şi împuşcaţi de la spate

Rezultatele necropsiei au demonstrat faptul că cei doi au fost executaţi în stil mafiot: împuşcaţi în cap cu gloanţe de calibrul 9 milimetri, de la spate, de sus în jos.

Cel mai probabil au fost puşi în genunchi în momentul crimei.

Cei doi prieteni făcuseră mai multe combinaţii împreună în trecut, dar nu lucruri foarte grave, de obicei infracţiuni economice, cum ar fi comercializarea de marfă fără acoperire, fiind şi închişi pentru câteva luni pentru acest lucru. Chiar în ziua în care au dispărut, încercau să strângă nişte bani pentru o „afacere“.

„Plecaseră de la ora prânzului de acasă în ziua dispariţiei. Aveau nevoie de câteva zeci de mii de dolari pentru o combinaţie în domeniul petrolier şi s-au întâlnit cu vreo trei-patru prieteni la diferite terase din zona Floreasca, pentru a cere bani“, povesteşte unul dintre comisarii de la Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei, care se ocupă acum de acest caz.

Citește și: CRIME PERFECTE Reli, văduva nimfomană din Militari, strangulată cu firul de la veioză

Pentru a reuşi să adune suma de care aveau nevoie ei au amanetat şi câteva arme de vânătoare şi bijuterii.

Citeşte şi: CRIME PERFECTE Misterul domnişoarei din tren care a dispărut fără urmă după ce a înjunghiat un student la Medicină

La ora 23.00, ultima convorbire cu prietena

Bărbaţii au colindat prin oraş cu BMW-ul Seria 3 al lui Pământ, până înspre ora 23.00, când Puiu şi-a sunat concubina pentru a-i spune că mai are puţină treabă şi că mai întârzie. Atunci a fost ultima oară când aceasta a luat legătura cu el. De altfel, atunci este ultimul punct până la care anchetatorii au putut stabili traseul celor doi bărbaţi.

Maşina lui Puiu, o Dacie 1310, a fost găsită în zona Floreasca, iar a lui Pământ a fost descoperită, la trei zile de la data dispariţiei, undeva pe strada Plevnei, cu geamul spart şi contactul pe direct.

După ce au refăcut drumul celor doi, anchetatorii au stabilit că printre ultimii cu care s-au întâlnit în seara dispariţiei erau şi doi membri ai Clanului Geamănu Amet Metin şi Mihai Aurel, zis Clopoţel.

Citeşte şi: CRIME PERFECTE Interlopii bucureşteni Puiu şi Pământ, împuşcaţi în ceafă şi aruncaţi la groapa de gunoi

Cu acesta din urmă s-au văzut la Terasa Ficus, din zona Floreasca în jurul orei 22.00. La acea vreme Geamănu era una dintre cele mai puternice grupări mafiote din Capitală.

image

Bărbaţii au fost găsiţi la groapa de gunoi din Giuleşti-Sârbi.

Erau pe lista neagră a şefilor Clanului Geamănu

Din păcate, Puiu şi Pământ nu se aveau prea bine cu doi dintre cei patru fraţi care conduc clanul, şi anume cu Petre Ilie (Petrică Geamănu) şi cu Alexandru Ilie (Sandu Geamănu). Cu primul, cei doi s-au luat la bătaie pe când se aflau împreună în arestul Poliţiei Capitalei pe motiv că au turnat la Poliţie.

De altfel, anchetatorii au descoperit ulterior că Puiu şi Pământ aveau o relaţie de amiciţie cu căpitanul Nicolae Arapu, care îi şi anchetase în diferite dosare, şi cu locotenent-colonelul Eliodor Tanislav.

Poliţiştii au aflat că Puiu îi împrumutase şi maşina căpitanului în acea zi, acesta fiind motivul pentru care au mers prin oraş doar cu BMW-ul lui Pământ. După moartea celor doi, poliţiştii aveau să-şi piardă funcţiile, fiind totuşi păstraţi în Poliţie.

Răzbunarea ar fi şi principala pistă a anchetatorilor: cei doi ar fi fost executaţi pentru a le da o lecţie celor care se gândeau să-i toarne pe membrii clanurilor mafiote.

Naşul lui Sandu, un raket moldovean care a făcut peste 40 de crime

O altă ipoteză ar fi legată de Sandu Geamănu. Acesta din urmă avea pică pe ei din cauză că aceştia îi datorau câteva mii de dolari. Oricare ar fi fost adevăratul motiv, toate drumurile duc la Clanul Geamănu, susţin anchetatorii.

De altfel, şi modalitatea de execuţie este tipică mafiei, iar în acea perioadă Gemenii erau prieteni foarte buni cu rakeţii basarabeni, mai arata anchetatorii.

Iuri Radulov, unul dintre cei mai faimoşi ucigaşi din Moldova, arestat ulterior în Transnistria pentru peste 40 de crime, era naşul de cununie al lui Sandu. Anchetatorii nu au reuşit însă să dea de cap acestui caz foarte complicat. Crimele vor fi prescrise peste trei ani.

image

CÂRCIUMI DE ALTĂDATĂ

image

Săptămâna trecută, „Adevărul de Seară“ v-a arătat cum petreceau bucureștenii și care erau cele mai cunoscute locuri unde se simțeau bine.

Clienţi la Capşa: Barbu, Muşatescu şi Preda. Câţi bani cerea Virgilică pentru o înjurătură!

Delicatese Florescu. Care era vinul preferat al lui Radu Beligan şi unde erau casele conspirative în Capitală

Cum petreceau  „singaporenii“ cu 5 lei pe zi în subsolul unei vechi bucătării din Piaţa Rosetti

Seducătoarele „metrese“ de la Sexy Club, primul bar de noapte din Capitală

Caru’ cu Bere. Cum era recunoscut la berărie ardeleanul Coşbuc de către compatrioţii săi

Unde se cânta „Cu un picior foarte uşor şi cu-o botină de cea mai fină”

Cui i-a aruncat Păstorel Teodoreanu o prăjitură în faţă şi ce politicieni plăteau să vadă striptis la Sexy Club

MARI SEISME

image

Acum două săptămâni, reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat mărturii şi imagini impresionante de la cele mai devastatoare cutremure care au lovit România.

CUTREMURUL DIN '77 Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Supravieţuitoarea din blocul Scala: La cutremurul din ‘77 a căzut 10 etaje, în timp ce făcea duş!

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Sorin Crainic, supravieţuitorul cutremurului din '77 pentru care a plâns Elena Ceauşescu

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu

Mari seisme: De ce este Bucureştiul oraşul cel mai afectat de cutremure?

Cutremurele care au lovit România

Gheorghe Mărmureanu: "România, la fel de vulnerabilă ca în 1977!"

Imagini incredibile din Bucureştiul devastat de cutremurul din 1977

MARI DEZASTRE

image

În urmă cu trei săptămâni, reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat mărturii şi imagini impresionante din istoria Bucureştiului, una dintre cele mai încercate Capitale din Europa lovite în trecut de inundaţii, incendii, cutremure, epidemii, războaie.

Luni, pe bucuresti.adevarul.ro, ați putut vedea fotografii publicate în premieră cu Bucureştiul acoperit de troiene de 5 metri în iarna lui '54.

Marți, reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat imagini șocante și ce distrugeri au provocat bombardamentele din '44 asupra Capitalei.

Miercuri, ați putut citi cum a izbucnit cel mai mare incendiu care a distrus peste 2000 de case din Bucureşti .

Joi, v-am prezentat cum a fost ultima mare revărsare a Dâmboviţei: Bucureştiul, acoperit cu apă de trei metri!

Vinerii, aţi aflat cum ciuma lui Caragea "secera" 300 de bucureşteni pe zi

Sâmbătă, v-am povestit despre pǎţaniile boierului Perticari, primul bucureştean pedepsit pentru spiritism

Duminică, v-am descris cum erau pedepsiți în trecut cei care au bârfit şi au minţit

ISTORII DE AMOR

image

În urmă cu o lună, aţi putut citi pe bucuresti.adevarul.ro cele mai savuroase ISTORII DE AMOR din „Micul Paris”.

Luni, reporterii „Adevărul de Seară” v-au prezentat cea mai frumoasă poveste de dragoste din literatura romană.

Marţi, peste 13.000 de cititori au citit pe bucuresti.adevarul.ro despre amantele regilor României.

Miercuri au fost prezentate bordelurile din Bucureştiul interbelic.

Joi aţi putut afla povestea Miţei Biciclista, cea mai celebră damă de consumaţie a Bucureştiului.

Vineri aţi putut citi despre viaţa sentimentală tumultoasă a crailor de altădată.

Sâmbătă, reporterii „Adevărul de Seară” v-au prezentat povestea de dragoste dintre compozitorul George Enescu şi soţia sa, Maria, care şi-a turnat acid pe faţă de dorul lui şi al lui Nae Ionescu.

Duminică, cititorii care au intrat pe bucuresti.adevarul.ro au putut afla câteva dintre cele mai spectaculoase cazuri de sinucideri din dragoste, din rândul scriitorilor români.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite