CRIME PERFECTE Cine-a înjunghiat-o în inimă pe Lucica „franţuzoaica”, prostituata de lux de lângă Spitalul Colţea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucica Grosu (37 de ani) şi-a găsit sfârşitul în seara zilei de 29 iunie 1996, în apartamentul său din zona Universitate. Deşi cu câteva ore înainte se certase teribil cu doi interlopi bucureşteni, anchetatorii nu au reuşit, nici după 15 ani, să dezlege iţele încurcate ale acestui dosar. Reporterii „Adevărul de Seară“ au văzut dosarul şi au stat de vorbă cu poliţiştii care au încercat să dea de urma sângerosului ucig

Citește și: CRIME PERFECTE Reli, văduva nimfomană din Militari, strangulată cu firul de la veioză

Lucica Grosu, o prostituată de lux care trafica heroină din Franţa, a avut o moarte teribilă în urmă cu aproape 15 ani: ea a fost înjunghiată de mai multe ori, în zona inimii cu un cuţit cu lama de 15 centimetri. Criminalul nu a fost găsit nici până în ziua de astăzi cu toate că poliţiştii întocmiseră la acea vreme un cerc de suspecţi destul de restrâns.

Femeia era cunoscută la începutul anilor ’90 în barurile frecventate de arabii sau ţiganii cu bani, pe care îi avea ca şi clienţi. În ’92 a fost pentru câteva luni în Franţa împreună cu prietenul ei, Embrah Emrullah, un traficant de droguri de origine turcă. De aici a primit şi porecla de „Franţuzoaica“. În străinătate a prestat în mai multe bordeluri dar a cunoscut şi câţiva traficanţi de heroină dar şi hoţi de maşini, cu care a intrat în combinaţie, aducând marfa, la întoarcere, în România.

Citeşte şi: CRIME PERFECTE Interlopii bucureşteni Puiu şi Pământ, împuşcaţi în ceafă şi aruncaţi la groapa de gunoi


Turcul, arestat pentru deţinere de armament

Cei doi concubini s-au mutat împreună în apartamentul femeii de pe strada General Ion Florescu, din spatele Spitalului Colţea. Ei au continuat să se ocupe de heroină şi au început să racoleze fete de 14-15 ani, pe care le băgau la prostituţie. Afacerile le-au mers ca pe roate până în mai ’96, când liniştea aparentă a celor doi a fost perturbată de arestarea lui Emrullah pentru deţinere de armament.

„Ea a rămas singură atunci, cu toate că avea un băiat în vârstă de 12 ani, care stătea mai mult pe la ţară, la mama ei. A început să agite şi să se intereseze cum poate să-l scoată pe Emrullah din puşcărie“, îşi aminteşte unul dintre anchetatori, comisarul-şef Niculae Mitrea de la Serviciul Omoruri, de la Poliţia Capitalei.

Citeşte şi: CRIME PERFECTE Misteriosul caz 3T: trei prostituate din Budapesta, hăcuite şi mâncate de şobolanii de pe malul Lacului Străuleşti

„Franţuzoaica“ a apelat la o cunoştinţă, pe nume Angela, căreia i-a dat bijuterii în valoare de câteva mii de dolari după ce aceasta din urmă i-a spus că are pile la Parchet şi poate să-l scape pe turc fără probleme. A fost totul o cacealma, femeia păcălind-o: i-a luat bijuteriile fără să o ajute în vreun fel.

„Prostituata a apelat atunci la Radu Gheorghe, zis Gicuţă, unul dintre cei mai cunoscuţi spărgători de apartamente din acea perioadă, pe care-l cunoştea doar de câteva luni“, povesteşte comisarul-şef. Gicuţă făcea parte din anturajul interlopului Ilie Marian, capul clanului Geamănu. Acesta din urmă a luat bijuteriile,  dar nu i-a dat înapoi femeii decât jumătate.

Citeşte şi: CRIME PERFECTE Misterul domnişoarei din tren care a dispărut fără urmă după ce a înjunghiat un student la Medicină

S-a certat cu Ilie Geamănu înainte să fie omorâtă


Gicuţă, care între timp s-a şi mutat în apartamentul Lucicăi  ajutând-o pe aceasta să-şi găsească clienţi, s-a supărat tare când a auzit că Geamănu a păstrat o parte din bijuterii. El i-a ordonat femeii să ia legătura cu interlopul bucureştean şi să ia ce-i al ei, pentru a putea împărţi ulterior cu el.

În seara zilei de 29 iunie, în jurul orei 22.00, cei trei au avut o ceartă teribilă pe această temă. în apartamentul „Franţuzoaicei“. După o oră, atât Gicuţă cât şi Geamănu au părăsit locuinţa prostituatei. Timp de două zile, spărgătorul de locuinţe nu s-a întors acasă având treabă prin alte locuri din oraş. La 2 iulie, în jurul orei 16.00, s-a întors în apartamentul din spatele Spitalului Colţea unde a găsit uşa descuiată şi pe femeie pe hol, într-o baltă de sânge, după cum le-a povestit el anchetatorilor.

Bărbatul s-a speriat şi a părăsit imediat locuinţa, mergând la surorile lui. „Înainte de a pleca de acasă, a mutat cadavrul în dormitor. A luat ulterior legătura cu un poliţist de la Secţia 10 şi i-a povestit totul. Nu s-au găsit probe clare pentru ca acesta să fie incriminat de moartea femeii“, a mai spus comisarul-şef Niculae Mitrea.

Au dispărut şi diamante

După cum reiese din raportul criminaliştilor, ea fusese înjunghiată cu mai multe lovituri de cuţit în zona inimii. Cu toate că şi Ilie „Geamănu“ face parte din lista suspecţilor principali, nici el nu a putut fi acuzat de moartea Lucicăi. Geamănu a fost plecat în perioada în care se presupune că a fost omorâtă femeia, în Constanţa. Cu toate acestea, el ar fi putut să apeleze la un rachet moldovean, în acea perioadă Clanul Gemenilor apelând foarte des la serviciile acestora.

Potrivit lui Gicuţă, din casa femeii au disp[rut şi mai multe diamante. Ea intrase între timp în afaceri cu mafia rusească: primea pietre preţioase din Est pe care trebuia să le vândă, mai departe, în Occident. Nu a apucat, însă, să facă acest lucru. De asemenea, şi bijuteriile ei pe care le primise înapoi de la Ilie Geamănu, lipseau.

image

CÂRCIUMI DE ALTĂDATĂ

image

Săptămâna trecută, „Adevărul de Seară“ v-a arătat cum petreceau bucureștenii și care erau cele mai cunoscute locuri unde se simțeau bine.

Clienţi la Capşa: Barbu, Muşatescu şi Preda. Câţi bani cerea Virgilică pentru o înjurătură!

Delicatese Florescu. Care era vinul preferat al lui Radu Beligan şi unde erau casele conspirative în Capitală

Cum petreceau  „singaporenii“ cu 5 lei pe zi în subsolul unei vechi bucătării din Piaţa Rosetti

Seducătoarele „metrese“ de la Sexy Club, primul bar de noapte din Capitală

Caru’ cu Bere. Cum era recunoscut la berărie ardeleanul Coşbuc de către compatrioţii săi

Unde se cânta „Cu un picior foarte uşor şi cu-o botină de cea mai fină”

Cui i-a aruncat Păstorel Teodoreanu o prăjitură în faţă şi ce politicieni plăteau să vadă striptis la Sexy Club

MARI SEISME

image

Acum două săptămâni, reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat mărturii şi imagini impresionante de la cele mai devastatoare cutremure care au lovit România.

CUTREMURUL DIN '77 Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Supravieţuitoarea din blocul Scala: La cutremurul din ‘77 a căzut 10 etaje, în timp ce făcea duş!

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Sorin Crainic, supravieţuitorul cutremurului din '77 pentru care a plâns Elena Ceauşescu

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu

Mari seisme: De ce este Bucureştiul oraşul cel mai afectat de cutremure?

Cutremurele care au lovit România

Gheorghe Mărmureanu: "România, la fel de vulnerabilă ca în 1977!"

Imagini incredibile din Bucureştiul devastat de cutremurul din 1977

MARI DEZASTRE

image

În urmă cu trei săptămâni, reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat mărturii şi imagini impresionante din istoria Bucureştiului, una dintre cele mai încercate Capitale din Europa lovite în trecut de inundaţii, incendii, cutremure, epidemii, războaie.

Luni, pe bucuresti.adevarul.ro, ați putut vedea fotografii publicate în premieră cu Bucureştiul acoperit de troiene de 5 metri în iarna lui '54.

Marți, reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat imagini șocante și ce distrugeri au provocat bombardamentele din '44 asupra Capitalei.

Miercuri, ați putut citi cum a izbucnit cel mai mare incendiu care a distrus peste 2000 de case din Bucureşti .

Joi, v-am prezentat cum a fost ultima mare revărsare a Dâmboviţei: Bucureştiul, acoperit cu apă de trei metri!

Vinerii, aţi aflat cum ciuma lui Caragea "secera" 300 de bucureşteni pe zi

Sâmbătă, v-am povestit despre pǎţaniile boierului Perticari, primul bucureştean pedepsit pentru spiritism

Duminică, v-am descris cum erau pedepsiți în trecut cei care au bârfit şi au minţit

ISTORII DE AMOR

image

În urmă cu o lună aţi putut citi pe bucuresti.adevarul.ro cele mai savuroase ISTORII DE AMOR din „Micul Paris”.

Luni, reporterii „Adevărul de Seară” v-au prezentat cea mai frumoasă poveste de dragoste din literatura romană.

Marţi, peste 13.000 de cititori au citit pe bucuresti.adevarul.ro despre amantele regilor României.

Miercuri au fost prezentate bordelurile din Bucureştiul interbelic.

Joi aţi putut afla povestea Miţei Biciclista, cea mai celebră damă de consumaţie a Bucureştiului.

Vineri aţi putut citi despre viaţa sentimentală tumultoasă a crailor de altădată.

Sâmbătă, reporterii „Adevărul de Seară” v-au prezentat povestea de dragoste dintre compozitorul George Enescu şi soţia sa, Maria, care şi-a turnat acid pe faţă de dorul lui şi al lui Nae Ionescu.

Duminică, cititorii care au intrat pe bucuresti.adevarul.ro au putut afla câteva dintre cele mai spectaculoase cazuri de sinucideri din dragoste, din rândul scriitorilor români.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite