CONSOLIDARE Palatul Victoria "înghite" 175 de milioane de lei din bugetul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de consolidare, restaurare şi modernizare a Palatului Victoria, începute în etape în urmă cu doi ani, impun cheltuieli de peste 175 milioane lei.

În faţa sediului Guvernului vor fi amplasate şi două fântâni arteziene, alimentate din instalaţii construite sub forma unor capete de leu, potrivit Mediafax.

Fântânile de pe faţada principală a Palatului Victoria vor fi alcătuite din două bazine, alimentate fiecare de la câte trei guri de leu, şi vor avea rolul de a susţine "volumetria basoreliefurilor", spun reprezentanţii Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care derulează proiectul.

Conform acestora, până în prezent au fost efectuate toate lucrările de consolidare a sediului Guvernului, reprezentând prima etapă a întregului proiect, la acest moment fiind în curs de executare lucrările de refacere a hidroizolaţiei la terasă şi a placajelor. Termenul de finalizare a lucrărilor din această etapă este sfârşitul lunii decembrie 2011.

Pentru etapa a doua a proiectului, de intervenţii la zonele neafectate de consolidarea palatului, a fost avizat studiul de fezabilitate privind modernizarea, amenajarea şi restaurarea clădirii şi este în curs promovarea unei hotărâri de guvern privind indicatorii tehnico-economici. După aprobarea indicatorilor va începe contractarea celorlalte faze de proiectare, respectiv proiectul tehnic şi detaliile de execuţie.

"În funcţie de posibilităţile de finanţare, estimăm că elaborarea proiectului va fi realizată până la sfârşitul semestrului I al anului 2012, urmând ca tot în anul 2012 să fie derulată licitaţia pentru execuţia lucrărilor", transmite RA-APPS.

Suma cheltuită până în prezent pentru consolidare şi lucrările de amenajare aferente se ridică la 38,3 milioane lei, urmând ca pentru finalizarea acestor lucrări să mai fie cheltuite alte 17,3 milioane lei.

Costurile lucrărilor prevăzute în etapa a doua sunt estimate în prezent că vor depăşi 120 milioane lei.

Sediul Guvernului, o clădire încadrată în Clasa I de risc seismic, a intrat în 2009 într-un proces de consolidare, modernizare şi extindere prevăzut să fie derulat pe o perioadă de aproximativ trei ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite