Bucureşti: Linie CFR pentru angajaţii Dragonul Roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La patru luni de la inaugurarea rutei Gara de Nord – Obor, trenurile circulă în mare parte pentru angajaţii centrului comercial de la periferia cartierului Colentina. Cu toate că reprezentanţii Ministerului Transporturilor estimau că vor circula mii de oameni zilnic, doar 600 de călători folosesc noile trenuri.

Mai citiţi şi:

Bucureşti: Daniel, unicul călător al trenului de Obor

Bucureşti: S-a lansat trenul de Dragonul Roşu

Pe băncile de la peronul 12 din Gara de Nord, zeci de oameni încărcaţi de bagaje aşteptau azi-dimineaţă trenul de litoral. Printre aceştia, doi pensionari căutau „trenul de Dragonul Roşu”, care pleacă zilnic de la aceeaşi linie. „Noi vrem să ajungem la Dragonul Roşu, nu la Obor, aşa cum scrie pe trenul acesta!“, a spus călătorul, în timp ce citea plăcuţa trenului tras în gară. La ora 7.55, trenul a plecat cu peste 20 de călători către complexul comercial.

„E ieftin şi comod!“
 „Trenul de la ora 12.00 circulă cu mai mulţi călători decât cel de dimineaţă. E ieftin şi comod, fiindcă trenul ne lasă chiar în faţa centrului comercial. Venim aici o dată pe lună pentru a face cumpărături“, a spus Eugenia Precup, o bucureşteancă în vârstă de 58 de ani, din sectorul 6.

Un alt călător al trenului a fost Nicolae Tarcău, în vârstă de 41 de ani, de profesie bucătar. „Am văzut un afiş în gară despre acest tren şi am venit special astăzi, pentru a merge la centru comercial cu copiii. La prima vedere trenul arată destul de bine, dar miroase cam urât. Probabil e tapiţeria mai veche“, a spus bărbatul. El a adăugat că trenul este foarte util, în condiţiile în care deplasarea cu autoturismul personal ar costa mai mulţi bani şi mai mult timp. La finalul călătoriei de aproape 30 de minute, în staţia Pantelimon Sud, din faţa centrului „Dragonul Roşu”, au coborât angajaţi ai magazinelor şi câţiva clienţi.

Abonamentele ţin „în viaţă” ruta
Directorul de marketing al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a declarat astăzi, pentru „Adevărul de Seară“, că trenul este folosit de peste 600 de persoane pe zi. „Dintre cei 600 de călători, 300 sunt angajaţi ai Dragonul Roşu care circulă zilnic pe acest traseu cu abonament. De asemenea, media lunară a vânzărilor are un trend crescător. Nu a fost retras niciunul dintre cele opt trenuri de pe ruta Gara de Nord- Pantelimon- Pantelimon Sud- Obor. Trenul este lunar subiectul unei anchete interne“,  a explicat Vlaicu. Reprezentanţii din Ministerul Transporturilor estimau însă în aprilie, la inaugurarea acestei linii, că vor circula mii de călători.

Trenul circulă de luni până sâmbătă în intervalul orar 6.12-14.44. Preţul unei călătorii de la Bucureşti-Nord la Bucureşti Obor este de  3,2 lei, iar până la complexul comercial Dragonul Roşu preţul este de 2,7 lei. Abonamentul lunar ajunge până la 67, 9 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite