Bustul lui Adrian Păunescu a fost dezvelit în Grădina Icoanei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bustul poetului Adrian Păunescu a fost dezvelit la sfârşitul săptămânii trecute în parcul Grădina Icoanei din sectorul 2.

La eveniment au fost prezente numeroase personalităţi ale vieţii culturale româneşti, scriitori, membri ai familiei, prieteni. Statuia în bronz care-l reprezintă pe poet a fost realizată de sculptorii Ion Deac Bistriţa, Dragoş Neagoe şi Constantin Marinete. Poetul a locui în apropierea parcului.

„Poate că unii vor spune că ne-am grăbit, în noiembrie împlinindu-se doi ani de la trecerea în nefiinţă a poetului şi judecata postumă având nevoie de o minimă distanţare. Dar n-ar fi singura dată când n-am fi toţi de acord cu o judecată de valoare. Amplasamentul pe care l-am ales nu este întâmplător. Adrian Păunescu nu numai ca a studiat la Şcoala Medie nr. 10, revenită actualmente la vechiul si vestitul nume: Şcoala Centrală, dar a şi locuit, în ultimii ani de viaţă, pe strada Dionisie Lupu, vecină Grădinei Icoanei, unde ne aflăm acum”, a declarat cu ocazia evenimentului Neculai Onţanu, primarul sectorului 2.

Fondatorul cenaclului „Flacăra”, poetul, ziaristul şi omul politic Adrian Păunescu s-a stins din viaţă la 67 de ani, pe 5 noiembrie 2010. Unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani, Păunescu a devenit celebru ca organizator al Cenaclului Flacăra, dar şi ca redactor şef al săptămânalului

„Flacăra” care a influenţat şi a schimbat destinele a mii de generaţii.

Autorul a peste cincizeci de cărți, în majoritate volume de versuri, Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeți români contemporani. Cărțile sale au fost editate într-un tiraj record de peste un milion de exemplare.

Talentul său poetic a fost apreciat de mulți critici literari importanți. Astfel, Șerban Cioculescu a spus că Adrian Păunescu este cel mai mare poet social de după Tudor Arghezi, iar Eugen Simion îl consideră "ultimul mare poet social român".          

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite