Bucureşti: „Jos Burta 2” fără burtoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plimbarea pe biciclete, organizată ieri-dimineaţă pe traseul Palatul Parlamentului-comuna Mogoşoaia, judeţul Ilfov, a adunat pasionaţi de sport, nu şi persoane care trebuie să dea kilogramele jos.

„Circuitul” de 30 kilometri a fost dificil din cauza gropilor, a semafoarelor şi a lipsei unei bune organizări.

Peste o sută de persoane au plecat ieri de dimineaţă în cursa Jos Burta 2.  Startul s-a dat în faţa Palatului Parlamentului, la intrarea dinspre Parcul Izvor, iar cicliştii au parcurs un traseu de 15kilometri, până la Mogoşoaia. După o scurtă pauză, participanţii au pedalat înapoi alţi 15 kilometri, până la finish-ul imaginar de la fosta Casă a Poporului.

Traseul de 30 de kilometri nu a fost un chin pentru cei mai mulţi dintre biciclişti. „Ieri am venit în oraş, am aflat în ultimul moment de acest eveniment şi sunt foarte încântată. Merg cu bicicleta aproape zilnic, dar e prima dată când particip la aşa ceva”, a spus Maria Alexandra Dragomir, în vârstă de 12 ani. Ea a adăugat că traseul i se pare bun şi că 30 de kilometri nu înseamnă mult.

Şi Marcel Neacşu, în vârstă de 26 de ani, era pregătit pentru mişcare. „Merg zilnic cu bicicleta la serviciu, în oraş, peste tot. Las maşina, că e aglomeraţie, şi mă urc în şa. Pentru mine, traseul putea să fie mult mai lung”, a spus bărbatul. El nu a luat traseul ca pe o competiţie, aşa că a explicat că nu îşi doreşte să fie între primii care ajung la Mogoşoaia. „Am venit doar pentru plimbare”, a conchis tânărul.

O tură cu bicicleta înainte de serviciu

Cei care doreau să participe dar nu aveau bicicletă puteau să închirieze una pentru suma de 25 de lei. Firma Raitabike a pregătit 35 de biciclete special pentru acest eveniment. Cu toate acestea, au fost mulţi care, la startul cursei, nu se încumetau să se urce pe şa. „Aş fi vrut să particip, era o aventură, o provocare. Dar vreau să am bicicleta mea, aşa că aştept să îmi cumpăr şi pe urmă o să merg şi eu”, a spus Ioan Vasilache, în vârstă de 74 de ani.

Alţii au pedalat cât au putut sau cât le-a permis timpul. „ Nu pot să fac tot traseul, că trebuie să plec la serviciu. O să merg cât îmi permite timpul. Oricum, eu pedalez zilnic, iar acest traseu este scrut pentru mine”, a explicat Alin Marcu.

Nemulţumiţi de organizare

La sfârşitul plimbării au existat şi reclamaţii la capitolul organizare. „Pe traseul din Bucureşti cursa a fost prost organizată. Am stat foarte mult la semafoare”, a declarat Olimpia Dordea, în vârstă de 24 de ani.

„A fost frumos, dar nu mă aşteptam să stăm la semafoare, dacă tot am fost însoţiţi de poliţie. Am pierdut mult timp acolo”, a spus şi Marius Grigore.

Gropile de pe străzi au fost o altă problemă pentru ciclişti. „Au fost cam multe gropi. Mergeam toţi în grup şi, când cel din faţa ta pune frână brusc, ai tendinţa să intri în el”, a completat Marius, în vârstă de 28 de ani.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite