Bucureşti: Burse de 1,5 milioane de dolari pentru studii în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 480 de tineri s-au calificat la evaluarea pentru obţinerea uneia dintre cele 100 de burse oferite de Fundaţia „Dinu Patriciu“, prin programul „Orizonturi Deschise“.

 Valoarea totală anuală a burselor este de 1.500.000 de dolari. Perioada pentru înscrierile în programul naţional de burse private, pentru tinerii care doresc să urmeze cursuri de masterat sau de doctorat în cadrul unei universităţi de prestigiu din străinătate, s-a încheiat. Bursierii vor fi desemnaţi în data de 18 iulie.


S-au înscris cei acceptaţi la primele universităţi din lume

Cei 478 de tineri au fost deja acceptaţi într-un program masteral sau doctoral la o universitate străină de prestigiu. „Derulăm pentru al doilea an consecutiv acest program de burse şi avem mult mai mulţi candidaţi. Majoritatea dosarelor au fost trimise de către tineri acceptaţi la primele zece universităţi din lume, precum Harvard, Oxford, Cambridge, Imperial College London“, a spus  directorul de program al Fundaţiei „Dinu Patriciu“, Antonio Ciocan.

Potrivit Tincuţei Baltag, directorul general al fundaţiei, evaluarea dosarelor pentru acordarea celor 100 de burse, în valoare individuală de 15.000 de dolari pe an, revine Comitetului de Încredere al Fundaţiei, format din persoane publice precum Ionel Haiduc, Andrei Pleşu, Petre Roman, Emil Hurezeanu şi Dan Pascariu. Fundaţia îşi propune să contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educaţional românesc prin programe precum „Inventează-ţi Viitorul!“, „Orizonturi Deschise“, „Sponsorizează un copil“ şi „Educaţia Merită“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite