Bucureşti: Bune maniere în cafenele şi ceainării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii sunt invitaţi să redescopere obiceiurile şi tradiţiile cele mai cultivate în servitul ceaiului şi al cafelei

Prin centrul vechi al Bucureştiului, două tinere îmbrăcate în gheişe, împreună cu partenerii lor, îmbrăcaţi în costume elegante de început de secol XX şi cu jobene,  vor  invita, chiar din această seară, trecătorii  să participe la prima ediţie a „Tea&Coffee Festival”. Plimbarea pe străzi a tinerilor actori de la trupa de improvizaţii Obligo va începe la ora 15.30, din faţa Teatrului Rapsodia, de pe strada Blănari, şi va continua până seara, astfel ca un număr cât mai mare de bucureşteni să afle că de mâine pot să urmărească festivalul.

Seară japoneză
Mâine, cu începere la ora 18.30, la ceainăria Lente&Cafea de pe Strada General Praporgescu nr. 31, cei care doresc să servească o ceaşcă cu ceai după ritualul japonez vor avea prilejul să asiste la  o demonstraţie practică, prezentată de o specialistă de la Centrul de Studii Româno-Japoneze. Îmbrăcată în costumul tradiţional al femeilor japoneze, un chimono cu obi, prezentatoarea va explica diferitele detalii ale ceremonialului japonez al servitului ceaiului care datează de secole şi este cel mai bine păstrat din întreaga lume.

Revenirea la „bontonul” de altădată
Prin „Tea&Coffee Festival” se doreşte readucerea la viaţă a bunelor maniere de altădată. „Dorim ca prin acest festival să-i familiarizăm pe bucureşteni cu obiceiuri care pe vremea Reginei Maria erau cunoscute şi practicate frecvent în societatea românească. Erau de fapt acele bune maniere, numite obiceiuri de bonton, care au un farmec aparte şi care, pe nedrept, au fost date uitării”, a spus Andreea Caitas, PR-ul festivalului.
Redescoperirea bunelor maniere legate de servitul ceaiului şi al cafelei se va petrece în ambianţa aparte a concertelor de muzică rusească şi braziliană.

Programul „Tea&Coffee Festival” (22-29 august 2009)
Astăzi: Teatru de stradă cu Trupa Obligo
Mâine, 23 august, orele 18.30: Ceremonia Ceaiului în Japonia – Lente&Cafea, str. Gen. Praporgescu nr. 31
Marţi, 25 august, orele 20.00: Ceai şi muzică tradiţională rusească cu formaţia Nataly Group – Serendipity, str. Dumbrava Roşie nr.12
Joi, 27 august, orele 21.00: Cafea cu arome de muzică sud-americană cu trupa Jezebel – Cafepedia, str. Pictor Verona nr. 2
Vineri, 28 august, între orele 10.00 şi 20.00: Expoziţie de ceai, cafea şi accesorii – Palatul Şuţu
Sâmbătă, 29 august, orele 17.00: Seară de teatru: „Five o’clock” de I.L. Caragiale – Cafe Verona-terasa Cărtureşti, str. Arthur Verona nr. 13.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite