Bucureşti: Buluceală la noul mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100.000 de vizitatori au fost ieri la Afi Palace Cotroceni, cel mai mare mall din România, deschis în Capitală. Traficul, de obicei mai lejer duminica, a fost sufocant în zona complexului comercial, în intersecţiile de la Răzoare şi „APACA” creându-se ambuteiaje.

Bucureştenii care s-au încumetat ieri să meargă la mall-ul deschis recent pe Bulevardul Timişoara au avut de suportat atât aglomeraţia din interiorul centrului comercial, cât şi pe cea din afara lui.

WEEKEND. Nebunie la mall-ul din Cotroceni

DESCHIDERE. Cel mai mare mall din România, deschis pe jumătate

PRIMA ZI. La cumpărături, în cel mai mare mall din ţară


INAUGURARE. Mâine se deschide cel mai mare mall din România

INOVAŢIE. Cel mai mare cinema 3D, la mallul Cotroceni

Buluceala se putea observa din stradă: intersecţia de la Răzoare era blocată, coloanele de maşini se întindeau pe câteva zeci de metri, iar claxoanele se auzeau încontinuu. „De când au început să contruiască aici m-am gândit că va veni şi ziua asta de coşmar. Uitaţi-vă câtă aglomeraţie şi cât zgomot!”, a spus Veronica Ispas, o pensionară care locuieşte vizavi de Cotroceni mall.

Parcarea nu face faţă

Locurile de parcare de pe arterele paralele cu „mallul din Cotroceni” erau pline ochi de taxiuri. De asemenea, doar o minune i-ar mai fi putut ajuta pe şoferi să găsească un loc de parcare pe cele 3.000 puse la dispoziţie în „grădina” complexului comercial.

Înăuntru, furnicar. Lume pe scările rulante, pe băncuţe, în faţa fast-foodurilor şi a vitrinelor. Un zâmbet şi o bună-dispoziţie mai citeai doar pe feţele „fetelor de mall”, coafate şi machiate impecabil, agăţate de braţul unui bărbat cu ceafa graosă.
Printre curioşi, nelipsiţii bodyguarzii cu cască în ureche erau iritaţi de întrebările oamenilor. „De unde să ştiu eu unde este toaleta? E prima mea zi aici”, răspundeau din când în când paznicii.

Pensionarii au preferat să îngroaşe rândurile la casele de marcat de la hipermarketul Real, decât să se oprească în faţa magazinelor luxoase din mall.

Grote şi pisici pentru copii

În zona de distracţie pentru cei mici aglomeraţia era dublată de ţipete. Curioşi de grotele artificiale, instalate la parterul mallului, prichindeii alergau ieri prin tuneluri sau îşi lipeau nasul de geamul magazinului de animale de casă. Magazinele cele mai aglomerate, în care trebuia să stai minute bune la casa de marcat sau în cabina de probă, sunt cele cu branduri consacrate şi cu preţuri modeste.
În zona cafenelelor nu puteai arunca un ac, în schimb, aproape goale erau magazinele cu bijuterii scumpe. „E lumea curioasă şi, în plus, au luat salariile”, a explicat unul dintre vizitatorii noului mall de pe Bulevardul Timişoara.

„Plaza”, eclipsat de „Cotroceni”

Afi Palace Cotroceni „a muşcat” în primele zile de la inaugurare din clienţii mallului aflat la doar două staţii de autobuz distanţă, Plaza România. Ieri, în vreme ce noul centru comercial gemea de lume, prin cel vechi „bătea vântul”. „Se simte foarte tare diferenţa între ziua de azi şi o duminică obişnuită. Clienţii sunt mult mai puţini”, a declarat vânzătoarea unui magazin din Plaza. Într-un top al celor mai vizitate malluri, realizat de firma de consultanţă imobiliară Colliers International, Plaza este vizitată zilnic 30.000 de vizitatori. 


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite