Bucureşti: “Mai avem locuri la excursia din Bulgaria”, spune primarul sectorului 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţiile de ieri ale cotidianelor Adevărul de Seară şi Adevărul prezentau povestea celor o mie de persoane care pleacă, pe banii Primăriei  Sectorului 2, în excursie în Bulgaria. Primarul Neculai Onţanu a confirmat în cea mai mare parte informaţiile pe care reporterii noştri le-au obţinut. Este vorba despre 1000 de persoane care pleacă din două în două săptămâni, în serii de câte patru, timp de o zi, în vizită la Mănăstirea de Piatră de lângă oraşul Russe.

Într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului “Adevărul”, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a vorbit despre proiectul “Călător în ţara legendelor”, care cuprinde excursii în zonele cu încărcătură istorică.



Reporter: Sunt foarte multe discuţii şi zvonuri legate de aceste excursii gratuite organizate de Primăria Sectorului 2. Locuitorii nu ştiu pentru cine sunt organizate.

Neculai Onţanu: Nu am făcut un secret din organizarea acestor excursii. Facem asta de 6 ani în cadrul proiectului “Călător în ţara legendelor”. Oamenii comunităţii noastre au mers în fiecare an în diverse locuri cu încărcătură istorică, locuri ce ne reprezintă pe noi ca naţiune.


Reporter: Excursiile sunt organizate cu ocazia unor evenimente?

Neculai Onţanu: Anul acesta excursia are o şi mai mare încărcătură simbolică deoarece este organizată cu ocazia împlinirii a 550 de ani de când Bucureştiul este capitală. Scopul acestei excursii este vizitarea Mânăstirii de Piatră „Sfântul Dimitrie Basarabov" lăcaş în care s-a născut şi a trăit ocrotitorul Bucureştilor.


Reporter: Unde se află această mănăstire?

Neculai Onţanu: Mânăstirea de Piatră se află în localitatea bulgară Basarabovo, la o distanţă de aproximativ 80 de kilometri de Bucureşti şi la 10 kilometri de oraşul Russe.


Reporter: Cine are acces la acest program? Surse din primărie spun că excursiile sunt organizate numai pentru preşedinţii asociaţiilor de locatari.

Neculai Onţanu: Orice persoană care are pe buletin adresă din sectorul 2 se poate înscrie şi, în limita locurilor disponibile, poate să meargă în vizită la Mănăstirea de Piatră.


Reporter: De ce totuşi autocarele erau pline de preşedinţi de asociaţii de locatari? 

Neculai Onţanu: Ei află mai repede ce programe are primăria pentru că vin mai des pe aici. Informaţiile cu privire la aceste deplasări au fost făcute publice în ziarul primăriei încă de luna trecută.


Reporter: În ce zile au loc aceste excursii?

Neculai Onţanu: Sunt patru serii de excursii o dată la două săptămâni. Prima serie, un grup de 250 de persoane în 5 autocare, a plecat la sâmbătă, 29 august. Următoarele serii vor fi pe 12 septembrie, 26 septembrie şi ultima pe 3 octombrie, adică o dată la două sâmbete. Plecarea se face dimineaţa în jurul orei 6.00 din faţa primăriei şi autocarele se întorc în aceeaşi zi, seara.


Reporter: Câte locuri mai sunt disponibile pentru următoarele serii?

Neculai Onţanu: Locurile pentru seria din ziua de 12 septembrie sunt deja ocupate dar pentru celelalte două serii mai sunt locuri libere.



Reporter: Cum se fac înscrierile?

Neculai Onţanu: Orice locuitor din sectorul 2 poate veni la sediul primăriei cu buletinul şi, dacă mai sunt locuri, va fi trecut pe listă şi i se va spune care este data plecării.


Reporter: Tot de la surse din primărie am aflat că vizitele de anul acesta în Bulgaria costă 100.000 de euro, exact 100 de euro d epersoană.

Neculai Onţanu: Sunt doar zvonuri. Costă de 5 ori mai puţin, sub 20.000 de euro.
 

Reporter: De unde provin fondurile?

Neculai Onţanu: Din sponsorizările unor companii.


Reporter: Care sunt aceste companii? Ne puteţi da un nume?

Neculai Onţanu: Nu am acceptul conducerilor acestor firme şi comanii să fac acest lucru. Nu vreau să-mi stric relaţia cu ei pentru că pe vremurile acestea este foarte greu să găseşti sponsori. Vreau să păstrez o relaţie bună şi să mai primim sponsorizări. Dacă ar fi după mine aş face excursii săptămânal. Sunt oameni care nu au ieşit niciodată din Bucureşti.


O vacanţă de 9 zile în Grecia costă 85 de euro


Dacă primarul Sectorului 2 Neculai Onţanu ar fi cheltuit 100 de euro de persoană pentru excursia în Bulgaria, aşa cum spun surse din interiorul primăriei, a făcut o afacere proastă. Cu o sumă mai mică, 85 de euro, ar fi putut să ofere o vacanţă de 9 zile cetăţenilor fruntaşi ai sectorului.  Agenţia Wens Tour oferă 9 zile de vacanţă în Grecia, la Olympic Beach sau la Paralia Katerini cu aceşti bani.  Serviciile incluse sunt: transportul, cazarea 7 nopţi,  insoţitor transfer din şi spre România şi asistenţă locală în Grecia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite