Bulevardul Aviatorilor, încă o săptămână de lucrări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi primarul general al Capitalei Sorin Oprescu anunţa în urmă cu o lună că începând de astăzi bucureştenii vor circula în mod normal pe tot bulevardul Aviatorilor, lucrările nu sunt încă finalizate.

„Până la jumătatea lunii octombrie, ieşim cu totul în bulevardul Aviatorilor până la Guvern, inclusiv Piaţa Victoriei”, declara la 15 septembrie Oprescu. Astăzi, muncitorii care lucrau la asfaltul de la Piaţa Aviatorilor l-au contrazis pe primar: „cam pe miercuri dăm drumul la toată circulaţia”, a declarat şeful lucrătorilor.

Până atunci, şoferii pot circula între Piaţa Victoriei şi Piaţa Charles de Gaulle pe un singur sens, cel dinspre Victoriei.

“Ne bucurăm că scăpăm de piatra cubică dar parcă nu se mai termină lucrările. Eu evit zona pentru că mi-e teama de aglomeraţie”, a declarat Doru Dorobanţu, taximetrist. Şi dacă şoferii mai au de aşteptat câteva zile, pietonii care ar vin dinspre Victoriei spre Piaţa Aviatorilor trebuie să împartă, pe perioadă nedeterminată, breteaua laterală cu maşinile pentru că trotuarul este săpat petru a se monta pistele de biciclişti. Aici lucările abia au început şi muncitorii nu pot preconiza un termen de execuţie.

„Am văzut că se scoate asfaltul şi sper să-l înlocuiască cu altul mai bun, să nu mai scoatem în fiecare an bani pentru gropi şi borduri”, spunea azi-dimineaţă Victoria Pavel, trecător prin zonă.

Cinci luni de săpături şi restricţii

Lucrările de reabilitarea a bulevardului Aviatorilor au început la 17 mai şi au impus o serie de restricţii pentru şoferi. La început a existat un conflict între Administraţia Străzilor şi Ministerul Culturii deoarece piatra cubică este considerată monument istoric. În repetate rânduri, primarul Oprescu a declarat că aceasta va fi scoasă şi montată pe străzile din Centru Istoric.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite