Bulevardul Aviatorilor, deschis, dar încă în lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi-dimineaţă a fost deschis şi sensul de mers dinspre Piaţa Charles de Gaulle către Victoriei, chiar dacă lipsesc marcajele stradale după care să se ghideze şoferii.Pe lângă faptul că se orientează mai greu în lipsa marcajelor, conducătorii auto trebuie să ocolească şi basculatele care continuă să încarce moluzul rămas după lucrări.

După cinci luni de săpături şi asfaltări, bucureştenii au scăpat de piatra cubică aşezată de la Piaţa Victorie şi până la Şoseaua Nordului şi de la şoseaua Dorobanţi şi până la Arcul de Triumf.

În fiecare iarnă, şoferii se plângeau că-şi rupă maşinile în gropile formate după ninsoare, şi în fiecare primăvară autorităţile scoteau bani pentru repararea şoselei.

Bulevardul Aviatorilor, deschis, dar încă în lucru

Până anul acessta piatra cubică era considerată monument istoric,  însă Ministerul Culturii şi-a dat acordul pentru asfaltarea zonei cu condiţia să păstreze piatra cubică măcar în preajma monumentelor. Aceasta însă nu se mai găseşte decât scoasă şi aruncată în mormane pe lângă asfaltul proaspăt turnat.

Vor fi marcaje când vremea va fi bună

Primarul Oprescu anunţa la jumătatea lunii septembrie că întregul bulevard Aviatorilor va fi redat complet circulaţiei la 15 octombrie însă termenul nu a fost respectat.

Azi însă reprezentanţii Administraţiei Străzilor au decis să le permită şoferilor circulaţia în ambele sensuri chiar dacă nu au fost trasate marcajele care despart benzile.

Bulevardul Aviatorilor FOTO: Mircea Paun

„Coducătorii auto sunt obişnuiţi să fie ghidaţi, de aceea în acest caz, le recomad să circule cu mai multă atenţie decât până acum şi să nu schimbe sensul de mers decât după ce s-au asigurat temeinic”, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

La rândul lor, şoferii recunosc că au nevoie de marcaje mai ales în zona sensurilor giratorii. „Se întâmplă să intre unul în tine şi când sunt marcaje, acum cu atât mai mult”, a decalarat Florin Necula, şofer.

Reprezentanţii Administraţiei Străzilor promit că aceste marcaje vor fi trasate cât mai curând, în funcţie de vreme.

Slalom printre basculate

Chiar dacă oficial şoferii pot circula, de azi şi pe sensul de mers dinspre Piaţa Charles de Gaulle spre Victoriei, practic aceştia se încurcă de basculantele care continuă să descarce pământ şi piatră cubică în faţa Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”.

Bulevardul Aviatorilor, deschis, dar încă în lucru

Şi dacă şoferii pot circula cât de cât, pietonii care au treabă prin zonă trebuie să meargă pe breteaua laterală bulevardului, ferindu-se de maşini. Aici lucrările la trotuar abia au început şi muncitorii nu pot preconiza cât vor dura.

Costul total al lucrărilor de pe Bulevardele Aviatorilor, Constantin Prezan şi Mircea Eliade şi cele de la Piaţa Charles de Gaulle este de 78,1 milioane de lei.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite