Bucureşti: Simulare de incendiu pe Bulevardul Carol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un exerciţiu tactic la care au participat echipe de intervenţie de la departamentele de pompieri „Mihai Vodă“, „Pieptănari“, „Băneasa“ şi „Grozăveşti“ a avut loc astăzi de dimineaţă la „SC Complex Hotelier Modern SRL“.

La simularea de pe Bulevardul Carol, care a început de la ora 10.00 şi a durat 45 de minute, a fost folosită şi cea mai înaltă autoscară din dotarea Pompierilor, lungă de 55 de metri.

Presupusul incendiu s-a declanşat la etajul şase al clădirii înalte de peste 57 de metri din cauza unui scurt-circuit la cablul de alimentare al unui aparat de aer condiţionat. Din cauza materialelor combustibile din zona producerii scurt-circuitului, incendiul se extinde, cuprinzând toate spaţiile de la etajul respectiv.

La scurt timp, geamurile din exteriorul clădirii se sparg, iar incendiul se dezvoltă pe verticală. Personalul evacuat din clădire primeşte primul ajutor din partea a două ambulanţe SMURD tip B2, una tip C şi o autospecială de descarcerare.

Aceste exerciţii, care au debutat ieri la „Rin Grand Hotel“, unde s-a simulat o situaţie asemănătoare, sunt pregătite de mult timp, dar nu au debutat până acum din cauză administratorilor clădirilor, care, potrivit autorităţilor, le-au tot amânat.       

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite