„Bugetarii de mâna a doua“ au mărşăluit prin Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii au susţinut că prin măsurile luate de guvernanţi, oamenii au ajuns la disperare şi de aceea ies în stradă.

Sute de autocare au transportat de la primele ore ale dimineţii sindicaliştii care au venit să protesteze în Bucureşti şi care s-au adunat cu miile în Piaţa „George Enescu“.

Profesori, poliţişti comunitari, angajaţi din sistemul sanitar şi de la protecţie socială, dar şi din alte domenii bugetare au scandat lozinci împotriva guvernanţilor, înarmaţi cu fluiere, pancarte, steaguri şi chiar tobe. Zeci de jandarmi şi poliţişti i-au supravegheat şi direcţionat spre locul unde puteau protesta.

„Am ieşit în stradă pentru că nu se mai poate trăi cu 700 de lei. Ne lipsesc materiale, nici mâncare pentru pacienţi nu mai este în spital“, a spus Felicia Albu, asistentă la Spitalul Orăşenesc Zimnicea.

Premierul Boc e „moartea cu coasa“

Sindicaliştii au venit pregătiţi la miting cu pancarte pe care erau chipul Ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, al premierului Emil Boc şi al preşedintelui Traian Băsescu. „Attila, groparul sistemului sanitar românesc!“, era scris pe o pancartă, iar o altă fotografie îl înfăţişa pe Emil Boc îmbrăcat în „moartea cu coasa“ şi lângă care scria „Să trăiţi bine!“.

„Am un salariu de 800 de lei şi trebuie să mă împrumut de la o lună la alta. Sănătatea am lăsat-o pe ultimul plan“, a spus Ileana Baltă, educatoare din Buzău.
„După 38 de ani de muncă am 600 de lei pensie. În fiecare lună mă gândesc ce să cumpăr: medicamente sau mâncare. Oricum mâncăm numai cartofi!“, s-a plâns şi Elena Moraru, pensionară din Turnu Severin.

De pe scenă, sindicaliştii au făcut un apel şi la bucureşteni să se alăture lor şi să nu mai stea să privească pe la geamuri. După ce au ascultat cântece patriotice, dar şi Imnul Naţional şi Hora Unirii, sindicalişti au scandat „Ruşine!“ şi „Hoţii!“.

De la ora 14.00, oamenii au mărşăluit din Piaţa Revoluţiei spre sediul Guvernului, în Piaţa Victoriei sindicaliştii urmând să stea patru ore. Mitingul de la sediul Guvernului se va încheia la ora 19.00.

„Poliţia Rutieră se va ocupa doar de fluidizarea traficului în zonele adiacente mitingului şi pe 23,24 şi 27 septembrie. Dacă sunt situaţii reclamate care sunt în competenţa noastră, cum ar fi furturile, vom acţiona în consecinţă. De miting, în totalitate, pentru asigurarea ordinii publice, se ocupă jandarmii“, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite