Bucureștiul este deschis investitorilor după ce a primit o evaluare financiară pozitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția de evaluare financiară, Fitch Ratings, a revizuit în creștere ratingurile orașului București pentru împrumuturile pe termen lung în valută și moneda locala ceea ce înseamnă semne bune pentru posibilii investitori.

Împrumuturile pe termen lung în valută au fost revizuite de la „BB plus“ la „BBB minus" și pentru moneda locală de la „BBB minus" la „BBB"), iar perspectiva este una stabilă, potrivit Fitch Ratings.

Ratingurile Bucureștiului indică îmbunătățirea performanței bugetare și nivelul datoriei curente care este sub 100%. Aceste lucru a fost determinat și de capacitatea Capitalei de strângerea taxelor.

În schimb, o acțiune negativă de rating ar putea fi determinată de o deteriorare a performanței operaționale, deoarece ar reduce capacitatea orașului de autofinanțare.

Analiza Fitch Rating mai arată că datoria directă a Bucureștiul era în 2010 de 76% din veniturile curente, iar dacă orașul își menține performanța operațională, aceasta ar putea începe să scadă din 2012.

Tot aici este lansat și avertismentul că Bucureștiul prezintă un risc de refinanțare ridicat, care se va resimți mai puternic în 2015, perioadă care va fi monitorizată atent de agenție.

Fitch Ratings mai apreciază că, în urma evaluării, s-a constatat că piața forței de muncă din București este stabilă, astfel că în iunie 2011, rata somajului era de 2%, mult sub rata somajului din România care a atins 4,4% în aceeași lună.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite