Bucureştiul cultural on-line

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O dată cu lansare site-lui www.ascensorul-cultural toţi cei interesaţi de cultura capitalei pot comunica interactiv

Începând de astăzi, bucureştenii pot accesa platforma virtuală de comunicare www.ascensorul-cultural.ro, care îi pune în legătură cu organizaţiile culturale din Bucureşti, de la muzee, teatre, centre culturale, ambasade, galerii de artă, biblioteci, până la organizaţiile neguvernamentale care se ocupă de cele mai diverse aspecte culturale ale oraşului.

De asemenea, cei care doresc să se ofere voluntari la diverse activităţi din domeniul culturii bucureştene pot intra în legătură directă cu organizaţiile care desfăşoară proiecte culturale pe bază de voluntariat.

Şase etaje de informaţie culturală

Primul nivel de informaţii oferit de platforma www.ascensorul-cultural se numeşte „Ochelari urbani” şi conţine informaţii despre moştenirea culturală a Bucureştiului: trasee în zone vechi, fotografii, legende urbane.

Nivelul următor este dedicat „Iniţiativelor pentru Bucureşti” şi prezintă programele dedicate conservării patrimoniului cultural bucureştean.

 La „etajul 3” al „ascensorului cultural”, numit „Raftul voluntariatului” , se găsesc informaţii despre acţiunile de voluntariat cultural din Bucureşti. Tot la acest nivel al platformei se găsesc oferte de stagii de practică în domeniul cultural.

Nivelul al patrulea este dedicat „Proiectelor culturale” şi  conţine baza de date a tuturor acestor proiecte pentru Bucureşti.

La al cincelea nivel, sunt prezentate organizaţiile culturale  din capitală, actualizate la zi.

Ultimul „etaj” detaliază modalităţile în care tinerii interesaţi de voluntariat se pot înscrie la diferite acţiuni. Comunicare între aceştia şi organizaţii  se realizează direct, printr-o mesagerie în timp real.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite