Bucureștiul bătut de Sofia și în problema maidanezilor: autoritățile bulgare au dat undă verde sterilizării în masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au depășit turismul românesc, bulgarii se descurcă mai bine și când vine vorba să rezolve problema câinilor fără stăpân, o situație care cel puțin în București a fost tergiversată ani la rând.

Bulgarii au înțeles că singura soluție pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân este sterilizarea acestora. Potrivit Fundației Vier Pfoten, primarul Sofiei a declarat că orașul va scăpa de câinii comunitari în trei ani. „Potrivit datelor de care dispune primăria, în ultimii ani, numărul câinilor de pe străzile Sofiei a scăzut la jumătate, de la peste 20.000 de animale, la sub 10.000“, a spus Iordanka Fandikova.

Reprezentanții Fundației Vier Pfoten reamintesc faptul că în România, situația stă însă altfel: acum zece ani, aici, s-a luat decizia eutanasierii câinilor comunitari. Rezultatul acelei decizii poate fi văzut astăzi pe străzi: un număr impresionant de câini fără stăpân care continuă să se înmulțească pe teritoriile rămase libere după masacrarea semenilor lor.

„Soluția problemei câinilor fără stăpân s-a aflat și se află în continuare în mâinile autorităților și acestea din urmă trebuie să dea dovadă de responsabilitate și celeritate în luarea celei mai indicate decizii: sterilizarea în masă a câinilor fără stăpân, la nivel național“, au precizat cei de la Vier Pfoten.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite