Miroase a curăţenie: Primăria Capitalei vrea să cumpere un incinerator de 300 de milioane de euro care să ne scape de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncipalitatea și Consiliul Județean Ilfov vor să construiască un incinerator de deșeuri în valoare de 310 milioane euro, mai scump chiar decât alte proiecte grandioase precum Pasajul Basarab sau National Arena.

Incineratorul cu valorificare energetică ar urma să fie construit în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “ADI EcoSal”. Asociația nu există deocamdată, înființarea acesteia nefiind încă aprobată de Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Din noul organism ar urma să facă parte muncipiul București, reprezentat de primarul Sorin Oprescu, Consiliul Județean ILfov și alte 22 de orașe și comune din Ilfov, informează b365.ro.

Incineratorul va avea o capacitate de incinerare de 380.000 tone/an. “Această cantitate de deșeuri reprezintă aproximativ 30% din cantitatea anuală generată și depozitată în gropile de deșeuri amplasate în județul Ilfov.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite