Bucureştiul, exclus din clasamentul grădinilor zoologice din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Zoologică din Bucureşti nu apare într-un clasament realizat de expertul britanic Anthony Sheridan a celor mai bune zoo din Europa din anul 2010.

Directoarea Zoo Băneasa, Anca Oprea, susţine că nu ştie de existenţa acestui top, dar că s-ar fi încadrat în condiţiile minime pentru a concura cu grădinile europene pentru că există peste 500.000 de vizitatori anuali. „Nu am auzit de acest clasament. La noi vin peste un milion de persoane în fiecare an, cu siguranţă, deci am fi putut fi luaţi în considerare“, a declarat directoarea pentru „Adevărul de Seară“.

Zoo din Viena, pe primul loc în Europa
La întocmirea studiului, Sheridan a analizat 80 de grădini zoologice din 21 de țări europene. Clasamentul a fost realizat pe baza a 26 de criterii, dintre care îngrijirea animlelor, diversitatea speciilor, protejarea speciilor, investiții, marketing, numărul vizitatorilor şi personalul. Zoo Schönbrunn din Viena (Austria) a fost desemnată drept cea mai bună grădină zoologică din Europa în 2010, clasându-se înaintea grădinii zoologice din Leipzig și Berlin, ocupantele locului 2 şi 3.

Zoo Schönbrunn își menține astfel poziţia obţinută şi în 2008, când acest studiu a fost efectuat ultima oară. Grădina zoologică Schönbrunn este cea mai veche din lume. Premiul va fi înmânat pe 10 martie directoarei grădinii zoologice austriece, Dagmar Schratter. În clasamentul realizat de expertul britanic pe locul al patrulea se află grădina zoologică din Zurich urmată de cea din Rotterdam şi de cea din Koln.






București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite