"Bucureştiul este un oraş cu boli grave, cronicizate în timp"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta a susţinut că planurile grandomane ale edililor batjocoresc Micul Paris, dând exemplu Piaţa Revoluţiei, unde "pe piedestale sunt maşini noi în chip de reclamă şi se aprobă organizarea


Acesta a susţinut că planurile grandomane ale edililor batjocoresc Micul Paris, dând exemplu Piaţa Revoluţiei, unde "pe piedestale sunt maşini noi în chip de reclamă şi se aprobă organizarea unor spectacole gălăgioase până noaptea târziu". Societatea civilă propune mai multă profunzime în deciziile primarilor: "Bucureştiul este un oraş cu boli grave, cronicizate în timp. Să nu începem cu un tratament cosmetic care ar fi doar o spoială a valorilor acestui oraş", a declarat Vera Marin, preşedintele Asociaţiei pentru Tranziţia Urbană. Societatea civilă cere mai multă atenţie primarilor de sector şi Consiliului General al Capitalei în momentul în care aprobă proiecte care schimbă faţa oraşului. "La Varşovia rasă de bombe până şi comuniştii au reconstruit centrul istoric aşa cum a fost", a mai spus Rădulescu Zonner. Mai multe clădiri zgârie-nori date deja în folosinţă sau care sunt în execuţie în Bucureşti au generat ample proteste din partea societăţii civile. Cel mai recent scandal vizează proiectul Cathedral Plaza, o clădire cu 19 etaje care se ridică lângă Catedrala Sf. Iosif din Capitală, caz în care constructorul a obţinut dreptul de a continua construcţia, în urma unui proces în instanţă. Cu toate acestea, Monseniorul Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit al Bucureştilor, susţine că va continua ofensiva. "Vom continua protestele specific bisericeşti, nu cu violenţe, invocând ajutorul lui Dumnezeu şi sprijinul confraţilor noştri. Catedrala e în pericol. E vorba de o minoritate catolică ce şi-a cerut dreptul de a se ruga în linişte, dar nu e ascultată", a declarat Arhiepiscopul Ioan Robu.
şi rectorul Universităţii Naţionale de Arte (UNA) din Bucureşti, instituţie cu sediul la câţiva metri de Catedrala Sfântul Iosif, se solidarizează cu protestele faţă de ridicarea clădirii din apropierea lăcaşului de cult catolic, apreciind că şi Universitatea ar putea fi afectată de construcţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite