Un tânăr le-a arătat arma prietenilor şi s-a împuşcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul s-a petrecut în casa părinţilor victimei, în faţa a patru martori. Bărbatul avea un pistol de 9 milimetri, cum numai magistraţii şi poliţiştii au dreptul să folosească.

S-a împuşcat în cap, încercând să-şi impresioneze prietenii (VIDEO)

Raimund Welther, de 30 de ani, s-a împuşcat în cap chiar sub privirele rudelor şi ale prietenilor.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă seară, în casa părinţilor săi de pe strada Vasile Stroiescu, din sectorul 2.

„Băiatul meu era în vizită şi se afla împreună cu vărul lui şi alţi trei băieţi în camera din capăt. Deodată am auzit o bubuitură şi i-am văzut pe toţi că au ieşit din cameră. L-am găsit pe jos plin de sânge. Era mort“, a povestit, pentru „Adevărul“, Friederich Ervin Welther, tatăl lui Raimund, arătând cu mâna spre o cârpă îmbibată de sânge cu care a încercat să închidă rana fiului său.

Poliţiştii au descoperit că pistolul folosit avea gloanţe de calibrul 9 mm. Numai militarii, poliţiştii, demnitarii şi magistraţii au dreptul să deţină o astfel de armă.

„Bărbatul nu avea permis de port-armă, deţinea ilegal acest pistol. Se pare că o achiziţionase de curând şi a scos arma pentru a o arăta celor prezenţi. În timp ce o asambla s-a descărcat din greşeală“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Toţi cei patru martori sunt mult mai tineri decât victima, având vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani.

Unul dintre ei, Nicolae Dobre, de 20 de ani, a povestit pentru „Adevărul“ că l-a cunoscut pe Raimund abia în ziua tragediei.

„Am mers acasă la părinţii lui Raimund împreună cu un prieten, Giuliano Welther, care e văr cu victima. Raimund a scos pistolul să ni-l arate şi l-a încărcat în faţa noastră. Avea pistolul în mână şi se juca cu el. S-a descărcat fără să ne dăm seama ce s-a întâmplat“, a spus tânărul, după care a refuzat să mai dea amănunte, acuzând şocul celor întâmplate.

„Fiul meu putea face rost de orice“

Tatăl victimei ne-a spus că băiatul său avea mai multe afaceri şi că putea face rost oricând de o armă.

„Era tânăr şi în lumea în care se învârtea putea să facă rost oricând de o armă a armatei“, a povestit tatăl lui Raimund, vizibil afectat de moartea fiului său. „Sunt cu toţii nişte jigodii care vor să ne facă rău. Nu se va şti ce s-a întâmplat cu adevărat cu fiul meu“, a adăugat bătrânul, fără a explica însă la cine se referă când spune „jigodii“.

Vecinii cred că a fost sinucidere

Câteva persoane care locuiesc în acelaşi imobil spun că-l cunosc pe Raimund de când era copil şi că părea un tânăr liniştit.

„Era respectuos şi cu bun-simţ, nu i-ar fi stat bine cu o armă în mână. Mai degrabă a fost sinucidere. Anul trecut a murit copilul fratelui său şi a intrat într-o depresie puternică“, a spus un vecin.

Poliţia continuă ancheta pentru a afla de unde avea Raimund arma.

Tânărul a lăsat în urmă o iubită cu care are o fetiţă de 4 ani, doi fraţi şi pe părinţii distruşi.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite