Statuia regelui Carol, mâzgălită cu vopsea roşie în ziua în care trebuia să fie inaugurată. Vandalii i-au cerut demisia primarului Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statuia ecvestra care îl reprezintă pe Regele Carol I din Piaţa Revoluţiei, a fost vandalizată astăzi, în ziua în care ar fi trebuit să fie inaugurată. Persoane necunoscute au scris pe soclu mesaje pentru Oprescu.

Ziua Națională a României, zi de doliu pentru europarlamentarul Tokes Laszlo

Statuia este mâzgălită pe două părţi ale soclului. Pe partea frontală, sub placuţa pe care este trecut numele Regelui Carol I, este scris cu vopsea roşie "Cinste lui", iar pe partea laterala stânga este scris "Domnule Oprescu, de ce nu e gata stadionul naţional, cum aţi promis? Demisia?!".

Muncitorii lucrau de zor astăzi la amplasarea pavajului. „Va mai dura până va fi inaugurată statuia, probabil câteva zile. Păcat de ea că e mâzgălită, nu cred că se va lua vopseaua“, a spus unul dintre muncitori.

Bucureştenii care au traversat astăzi Piaţa Revoluţiei au rămas muţi de uimire. „Este inadmisibil ce s-a întâmplat! Idioţii să-şi verse frustrările în altă parte, nu pe monumente naţionale“, a spus Ion, un pensionar.

Statuia ecvestra care îl infăţişează pe Regele Carol I, opera a sculptorului Florin Codre, a fost urcată pe soclu la începutul lunii noiembrie. Aceasta este construită în intregime din bronz şi are o înălţime de 13 metri, din care şase metri reprezintă înalţimea soclului.

Statuia reproduce modelul celei care îl reprezentă pe Regele Carol I şi care fusese creata de Ivan Mestrovici, în 1939, la iniţiativa Regelui Carol al II-lea.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite