Bucureşti Lucrările la Primăria Sectorului 1, în vacanţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe şantierul de la sediul Primăriei Sectorului 1 vacanţa de Sărbători se prelungeşte mult în luna ianuarie.

În afara unui om responsabil cu întreţinerea curăţeniei, nu se mai vede ţipenie de om pe şantier.

„Nu se mai lucrează din perioada premergătoare Sărbătorilor“, spun Gabi şi Vlad, care au un magazin în zonă.

De altfel, şi directorul executiv al firmei Rotary Construcţii se află în concediu până pe 20 ianuarie, după cum a declarat Mihaela Panait, de la departamentul economic al fimei.

„Lucrările sunt în grafic“

Atât Mihaela Panait, cât şi purtătorul de cuvânt al primăriei sectorului 1, Alex Ichim, au declarat că lucrările sunt „în grafic“.

Şi în timp ce la firma Rotary concediul se prelungeşte, Primăria, în calitate de client beneficiar, aşteaptă.

„Noi am încheiat acte cu constructorul, aşa că este responsabilitatea lor“, a declarat Alex Ichim.

Termenul iniţial de incheiere a lucrărilor de consolidare, restaurare şi modernizare a clădirii era stabilit pentru primăvara anului 2010.

Între timp s-au semnat acte adiţionale, iar termenul final a fost mutat pentru sfârşitul anului 2011, dar reprezentanţii primăriei nu au ştiut să spună dacă această prelungire are legătură cu incendiul.

Costul total al devizului este de 5,6 milioane de dolari, dintre care 3,5 milioane sunt de la Banca Mondială, iar restul de la bugetul local.

Între timp, bucureştenii care au treabă la primărie, aleargă sau la Leagănul de Copii „Sfânta Ecaterina“, unde s-au mutat serviciile de protecţie socială şi starea civilă, sau la Piaţa Amzei, unde este direcţia de taxe şi impozite.

Clădire de patrimoniu din 1936

Clădirea Primăriei Sectorului 1 a fost prima clădire cu destinaţie de sediu de primărie, construită în Bucureşti, iar ridicarea ei a durat nouă ani.

Edificiul, construit în stil neoclasic românesc, adăposteşte o frumoasă sală de consiliu şi festivităţi, din marmură, decorată cu fresce realizate de pictoriţa Olga Greceanu.

Citat
Nu se mai lucrează din perioada premergătoare Sărbătorilor
Gabi
vecin Primăria Sectorului 1

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite