Dar TVR de ce nu se dă în Replay?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiul media fotbalistic este pur şi simplu sufocat din toate părţile de scandalurile conducătorilor din Liga I.

Săptămânal, personajele sunt aceleaşi, decorurile un pic schimbate, scenariul este bazat pe gafele arbitrilor, iar hoţii strigă hoţii. C-aşa-i la noi, doi paşi înainte şi trei înapoi. În acest amalgam ireverenţios, a apărut în urmă cu trei ani singura emisiune sportivă în care fotbalul nu este pătat, unde Marius Mitran şi Marian Olaianos explică de ce jucătorii, antrenorii şi suporterii nasc adevăratele pasiuni pentru sportul rege.

Emisiunea Replay seamănă un pic cu un citat al scriitoarei şi actriţei Rita Rudner: „bărbaţii uită totul; în schimb femeile îşi aduc aminte mereu. De aceea bărbaţii au nevoie mereu de reluări ale meciurilor în sport”. Nu degeaba Replay este desemnată de microbişti cea mai bună emisiune sportivă din România, iar faptul că are cele mai multe nominalizări la “Premiile Ioan Chirilă”, în acest an, nu miră pe nimeni.

Problema este că de două săptămâni, deşi începuse un nou sezon, la Replay vedem numai reluări, întrucât este foarte posibil ca emisiunea să dispară. De la ora 19.00, emisiunea a fost mutată la 23.00, iar acum, în loc să fie în prime-time, TVR a luat o decizie dubioasă, difuzând Replay-ul luni la ora 00.10. Fanii emisiunii au iniţiat şi un protest pe Facebook şi au umplut căsuţele de email ale biroului de presă al televiziunii publice, în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de ora târzie de difuzare a Replay-ului, dar nicio schimbare.

Pe principiul tot ce e bun să dispară se ghidează şi TVR, chiar dacă promite că se va reveni la o oră decentă. La cât de uşor renunţă TVR la emisiunile de calitate, de ce nu se dau şi ei în reluare? Dacă eşuezi să te pregăteşti, pregăteşte-te să eşuezi ar trebui să fie noul slogan al televiziunii naţionale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite