Bucuresti Brenda Petre, de la hobby de timp liber, la showbiz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brenda Petre a crezut că îşi poate permite un hobby, prin care să petreacă mai mult timp cu cei trei băieţi ai săi, dar a ajuns să facă showbiz cu copii

Timp de 11 ani Brenda a lucrat în televiziune, trecând prin toate nivelurile profesionale, de la reporter, la producător de seriale tv.

Foarte ocupată, cu serviciul, Brenda dorea să găsească o modalitate de a –şi petrece mai mult timp cu cei trei băieţi ai săi, Achi, Justin şi Luca.

„Am început să mă ocup de organizarea unui club de petrecere a timpului liber pentru copii, unde, fii mei, împreună cu alţi prichindei,  ar fi putut să se distreze, fiind antrenaţi în spectacole de dans şi muzică”, povesteşte Brenda.

La acel moment ea nu-şi imagna că de la un hobby va ajunge la organizarea profesionistă a unor show-uri artistice cu copii talentaţi. .  
A mizat pe plăcerea copiilor de a face spectacol
Ideea clubului pentru petrecerea timpului liber al copiilor a prins la foarte mulţi părinţi şi, la un moment dat, Brenda şi soţul ei, Bogdan, au hotărât să renunţe la serviciu şi să se dedice total clubului Contrapunct.

 „Am mizat pe plăcerea copiilor de a face show. Totul este să ştii să descoperi copiii talentaţi şi doritori de a-şi cultiva aptitudinile şi apoi să fii în stare să-i aduci şi să-i păstrezi în acea stare în care ei se manifestă creativ”, spune Brenda care răspunde de activitatea artistică din cadrul clubului

Astăzi, la Contrapunc sunt înscrişi peste 100 de copii. Taxa lunară este de 150 lei, iar întâlnirile au loc de câte trei ori pe săptămână.

În echipa Contrapunct, alături de Brenda se află şi Bogdan, soţul ei, de profesie inginer electronist şi impresar.

Lui i se spune „Şefu”, pentru că se ocupă de partea tehnică a spectacolelor care se fac la Contrapunct şi găseşte clienţi pentru reprezentarea acestor producţii artistice. Un alt membru important al echipei este Liliana, de profesie educatoare, responsabilă cu relaţia cu părinţii.

Vedete, pentru o zi, la Disneyland

Ambiţia Brendei, de a dovedi că se pot face shouri profesioniste cu copiii, s-a împlinit în vara acestui an, când, împreună cu aproape 40 de „contrapunctişti” a prezentat un show la Disneyland-ul din Paris.

După ce s-au înscris la un program internaţional, intitulat „Vedete de o zi la Disneyland”,  copiii de la Contrapunct  au prezentat un spectacol de o jumătate de oră, care a fost atât de bine apreciat, încât li s-a mai dat dreptul la o reprezentaţie, în aceeaşi zi.

„Mi-era frică de calificativul <drăguţ>”, spune Brenda. „Dar ne-au apreciat la superlativ. Copii au făcut performanţă. Au schimbat mai multe costume, s-au încheiat perfect la şireturi şi au cântat în engleză, franceză, italiană, spaniolă şi română, fără greşeală.  Urmarea acestei reuşite este că am fost invitaţi şi la anul, să fim, din nou,  vedete de o zi la Disneyland”, spune Brenda.

Întrebări şi răspunsuri

Ce a adus nou Contrapunct Talent Fest, pe care l-aţi organizat între 6 şi 8 noiembrie, la Paltul Naţional al Copiilor, faţă de festivalurile voastre din anii trecuţi?

A fost pentru prima dată când, festivalul nostru de interpretare muzicală  s-a transformat într-un un festival de afirmare a talentelor scenice.

Care sunt grupele de vârstă  cărora se adresează?

Am extins limitele de vârstă şi, tot în premieră, au putut participa şi adulţi, în festival. Mulţi fac parte din grupa Senioris de la Contrapunct şi sunt mai ales părinţi ai copiilor de la club

Care este reacţia copiilor când îşi văd părinţii pe scenă?

Se amuză foarte tare şi se iau la întrecere cu cei mari. La final, rezultă  o mega-distracţie şi legături mai strânse, de prietenie, între noi, toţi. 

Ce îi place

Brenda iubeşte călătoriile. Ţara care îi place cel mai mult este Italia, iar muzica italiană a cucerit-o de când era mică. “Când am fost în Italia, la Festivalul Zecchino Doro, unde băiatul meu cel mare, Achi,  participa cu o melodie, pe care o compusese, eram atât de fericită, încât zâmbem şi când comandam o pizza”, îşi aminteşte Brenda

Ce nu-i place

Brenda nu acceptă ca ceva ce ea a stabilit să fie criticat în faţa copiilor. Nu-i place nici atitudinea obedientă faţă de reţetele care se aplică în domeniul showbizului. Îi detestă pe cei care îşi trădează prietenii. Nu-i place să dea sfaturi.

Profil

Născută
6 ianuarie 1968, Bucureşti

Studii
Absolventă a Facultăţii de Chimie, Universitatea Bucureşti

Profesie
Este director artistic al Clubului Contrapunct

Familie
Căsătorită, are trei băieţi, Ioachim(Achi), de 19 ani, student la Academia de Teatru şi Film, Justin, de 16 ani şi Luca, de 10 ani

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite