Bucureşti Atenţie la gheţuşul de pe trotuarele nimănui!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul bucureştenilor care cheamă salvarea pentru că şi-au fracturat mâna sau piciorul după ce au căzut pe gheaţă s-a dublat în 48 de ore de ger.

Gheţuşul a băgat în spital în ultima săptămână zeci de bucureşteni care şi-au fracturat sau luxat membrele.

Managerul general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alice Grasu, a declarat ieri pentru „Adevărul“ că în ultimele 24 de ore ambulanţa a fost solicitată în peste 40 de cazuri.

„Este vorba despre fracturi închise, dar şi despre cazuri mai grave, precum fracturile deschise care necesită operaţie.

Numărul persoanelor care cheamă ambulanţa pentru fracturi sau luxaţii a crescut semnificativ faţă de perioada Crăciunului.

În primele zile de la ninsoare erau aproximativ 20 de cazuri pe zi, acum sunt şi peste 40“, a explicat Alice Grasu.

Trotuarele care nu sunt lângă imobile, atribuţia nimănui

În hotărârea nr. 147 din 2005 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la articolul 9, se menţionează că persoanele fizice şi juridice trebuie să îndepărteze gheaţa şi zăpada de pe trotuarele din jurul imobilelor, a curţilor, a sediilor şi a suprafeţelor de teren pe care le deţin.

„În caz contrar, amenzile sunt cuprinse între 100 şi 500 de lei pentru persoane fizice şi 500 şi 1.000 de lei pentru persoane juridice.

La sfârşitul anului am făcut 1.500 de controale şi am aplicat circa 50 de amenzi în valoare de 22.700 de lei“, a declarat directorul executiv adjunct din cadrul  Direcţiei de Inspecţie Control General al Primăriei Capitalei, Ilie Unga.

El a explicat că responsabilitatea deszăpezirii trotuarelor care nu sunt vizavi de imobile nu aparţine nimănui, fiindcă nu sunt cuprinse în programele de salubrizare.

„Încercăm să schimbăm acest lucru printr-un proiect la hotărâre, astfel încât să fie cuprinse în programele de salubrizare”, a mai spus Unga.

"În primele zile de la ninsoare erau aproximativ 20 de cazuri pe zi, acum sunt şi peste 40"
Alice Grasu
manager general  Ambulanţa Bucureşti-Ilfov

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite