Bucureşti “Facturi mari? Ghinion!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii blocului 3ICEM de pe Calea Crângaşi au făcut 44 de reclamaţii la  RADET pentru facturile exagerat de mari la întreţinere. Acum s-au liniştit: trebuie să se mute, pentru că stau într-un loc cu ghinion.

După ce “Adevărul de Seară” a dezvăluit recent că blocul în care locuieşte primarul Cristian Poteraş are cele mai mici facturi din cartierul Crângaşi, vecinii edilului ne-au explicat de ce ei plătesc cele mai scumpe întreţineri.

“De ghinion, dom’le! Aşa ne-a spus RADET-ul! Serios, cică blocul este poziţionat prost”, a spus preşedinta blocului 3ICEM, Florina Mache.

“Staţi lângă Lacul Morii, deci e mai frig”

Cele mai scumpe facturi la întreţinere au venit anul trecut, când o familie care locuieşte într-un apartament cu patru camere a fost nevoită să plătească 700 de lei.

Florina Mache a reacţionat la plângerile proprietarilor şi a început să facă sesizări la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET).

După cea de-a 44-a sesizare, reprezentanţii regiei au răspuns.

“Au  invocat poziţia în care se află blocul, adică apropierea de Lacul Morii, unde e mai frig, şi situarea blocului la capătul coloanei prin care se pompează energia termică”, a explicat preşedinta blocului.

 
Astfel, 11 familii vor plăti în continuare, iarna aceasta, peste 600 de lei la întreţinere, din care 400 de lei numai căldura.

Oamenii cred că de fapt contorul este defect şi au cerut RADET-ului schimbarea aparatului care îi scurge de bani.

„Contorul de energie termică al acestui bloc se află în stare bună de funcţionare. Cu toate acestea, o echipă se va deplasa pentru un control”, a declarat Mihai Bogdan Becheanu, directorul general al RADET. 

Norocoşii din blocul lui Poteraş

Situat la circa 10 metri de blocul unde întreţinerea costă de te arde, imobilul unde este locatar şi primarul sectorului 6 Cristian Poteraş, este campion la facturi mici.

Astfel, căldura costă în imobilul 3ICEM, de pe Calea Crângaşi, şi de zece ori mai puţin decât plătesc vecinii.

De exemplu, pe luna noiembrie, un apartament cu patru camere din blocul nereabilitat plătea pentru energie termică, o medie de 230 de lei, iar o familie cu un apartament cu acelaşi număr de camere, din blocul lui Poteraş, scotea din buzunar doar 20 de lei.

Edilul sectorului 6 locuieşte la etajul 1 al blocului termoizolat, într-un apartament cu patru camere.

Pentru că are centrală, primarul a plătit întreţinerea pentru trei persoane, pe luna noiembrie, doar 255 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite