500 de taximetrişti bucureşteni îşi pot păstra locul de muncă. Primăria Capitalei a câştigat un proces prin care se solicita retragerea autorizaţiilor date acum doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de doi ani de procese, Primăria Capitalei a obţinut o hotărâre judecătorească irevocabilă prin care 500 de taximetrişti îşi pot păstra locul de muncă, se arată într-un comunicat remis azi de municipalitatea bucureşteană.

Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul Primăriei Capitalei şi a respins, ca inadmisibilă, printr-o hotărâre irevocabilă, cererea Asociaţiei Camera Taximetriştilor din Bucureşti care solicita retragerea autorizaţiilor de taxi alocate în urmă cu doi ani.

În anul 2009, în urma unui studiu de transport privind dimensionarea numărului de taxiuri care pot funcţiona în Capitală, municipalitatea, printr-o Hotărâre de Consiliu, a decis modificarea numărului de autorizaţii de taxi din Bucureşti. “În ciuda datelor care confirmau necesitatea acestei măsuri, în acelaşi an, Asociaţia Camera Taximetriştilor din Bucureşti, a atacat în justiţie Hotărârea Consiliului General, însă justiţia a dat dreptate Primăriei Capitalei”, se spune în comunicat. În text se mai arată că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu,  a subliniat în repetate rânduri că problematica activităţii de transport în regim de taxi trebuie să îşi găsească rezolvarea numai prin lege şi nu prin diverse interpretări politice. Mai mult decât atât, Oprescu a avut în ultima perioadă o serie de întâlniri cu taximetriştii şi a propus membrilor Comisiei pentru Industrii şi Servicii de la Camera Deputaţilor o serie de măsuri legislative menite să reglementeze activitatea taximetriştilor în interesul cetăţeanului.

“Mă bucur că justiţia a făcut dreptate şi a confirmat că măsurile luate de Primăria Capitalei au fost corecte. Acum, 500 de taximetrişti pot sta liniştiţi, nu le ia nimeni pâinea de la gură, în ciuda grupurilor de interese care îşi doresc monopolizarea activităţilor de taxi din Capitală”, a declarat Oprescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite