Oprescu vrea tarif unic pentru taximetriştii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat azi, la o întâlnire cu membrii Comisiei pentru Industrii şi Servicii de la Camera Deputaţilor, că în urma discuţiilor avute cu organizaţiile profesionale şi patronale, vizează introducerea unui sistem de tarifare unic.

“Am discutat despre introducerea tarifului unic, dacă este cazul, pentru un timp, şi mă refer aici la perioada de recesiune pe care o traversăm, tarif care să fie reglementat de Consiliul General. Asta nu înseamnă că introducem mercurial, dar trebuie să încercăm, pe cât putem, să avem grijă de cetăţeni. Dorim un echilibru, pentru că în acest moment unii sunt tentaţi să cadă în ispita unui tarif foarte mare, iar alţii practică un tarif foarte mic”, a spus Oprescu.

Primarul general al Capitalei a prezentat deputaţilor propunerile Municipalităţii privind modificarea legii taximetriei. Oprescu a subliniat că toată problematica privind desfăşurarea activităţii de transport în regim de taxi trebuie să îşi găsească rezolvarea prin lege şi că în ultimii ani au existat distorsiuni de interpretare a acesteia.

Oprescu a mai declarat că dispecerizarea ar trebui să devină facultativă sau să se înăsprească sancţiunile pentru abaterile dispeceratelor, doar o atentă monitorizare putând împiedica disfunctionalităţi sau excese în acest caz. În ceea ce priveşte cazierul profesional, propunerea Municipalităţii vizează administrarea acestuia de către autorităţile locale, prin norme stabilite de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Printre propunerile înaintate de Oprescu s-au aflat şi reglementarea accesibilităţii taximetriştilor dintr-o unitate administrativ-teritorială în alte unităţi administrative, dar şi cesionarea autorizaţiilor de transport în regim de taxi. Referitor la accesul taximetriştilor autorizaţi în judeţul Ilfov în Capitală, edilul-şef a făcut propunerea ca autorităţile locale să stabilească modalităţile de acces ale acestora prin acorduri bilaterale. Cât priveşte cesionarea autorizaţiilor, propunerea Primăriei vizează cesionarea de la persoană juridică exclusiv la persoane fizice, celelalte modalităţi de transfer, respectiv divizarea, fuziunea sau transformarea fiind deja reglementate prin lege.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite