Iulian Iancu: Tariful unic în taximetrie ar putea fi, pentru o perioadă, o soluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de industrii a Camerei Deputaţilor, Iulian Iancu (PSD), a declarat, azi, că ideea tariful unic în taximetrie "ar putea, pe o perioadă limitată, să fie o soluţie de comun acord în favoarea şi a operatorilor, şi a cetăţenilor", relatează Mediafax.

Iulian Iancu a făcut această precizare după întâlnirea membrilor Comisiei de industrii a Camerei Deputaţilor cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pe marginea legislaţiei din zona transporturilor şi a taximetriei.

El a apreciat că, în taximetrie, nu pot fi sacrificaţi unii din cauza "practicii de dumping". "Nu putem să-i sacrificăm pe unii datorită unei practici de dumping sau să-i supraîncărcăm cu costuri foarte mari. Vedeţi bine câte motive de creştere a costurilor ne aduce viaţa de zi cu zi: preţul produselor petroliere, preţul cauciucurilor, costurile de întreţinere şi piesele de schimb sunt tot atâtea motive, însă noi trecem printr-o perioadă specială şi, ca atare, o propunere de acest gen cum este cea a tarifului unic, de exemplu, ar putea pe o perioadă limitată să fie o soluţie de comun acord în favoarea şi a operatorilor, şi a cetăţenilor. Noi, însă, acum luăm în discuţie punctual propunere cu propunere la nivelul raportorilor împreună cu operatorii, adică reprezentanţii taximetriştilor, ai transportatorilor, ai sindicatelor şi ai Primăriei Generale, urmând să dăm forma finală în cursul săptămânii viitoare", a spus Iancu.

Întrebat cât ar trebui să fie tariful unic, Iancu a arătat că "nu se poate intra într-o discuţie punctuală pentru că ea trebuie să plece de la nivelul costurilor reale pe care le realizează astăzi operatorii".

Preşedintele Comisiei de industrii a Camerei Deputaţilor a mai spus că dispeceratele "au ajuns în situaţia să devină subiect datorită practicii de monopol" şi că se va avea în vedere eliminarea acestui statut.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite