Află cum va fi vremea în următoarea săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se va încălzi progresiv în toată ţara, iar în vest va deveni caniculară, în timp ce şansele de precipitaţii se reduc. Astfel, vom mai avea parte de încă o săptămână de vară.

Administraţia Naţională de Meteorologie ne dă asigurări că vara nu este deloc pe sfârşite. Din ultima estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor, valabilă până pe 27 august reiese că ne vom bucura de temperature de peste 30 de grade în mai toate regiunile ţării.

De duminică, 20 august, temperaturile vor înregistra o creştere progresivă, vremea devenind calduroasă, caniculară în regiunile vestice ale ţării, începând de joi. Aici, se vor înregistra valori medii de aproximativ 35 grade Celsius, în timp ce în partea de sud a ţării temperaturile maxime nu vor depăşi 34 grade Celsius. De asemenea, pe durata întregii săptămâni, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor rămâne scăzută în toate regiunile.

În Banat, temperaturile vor creşte, vremea devenind călduroasă, caniculară joi şi vinery, când se vor înregistra valori de 35 de grade la umbră. Spre weekend, soarele va pierde în intensitate şi se vor îngresitra valori de 32 -33 de grade Celsius.

În Crişana, între 20 si 24 august, valorile termice vor creşte treptat, până la pragul caniculei în timpul după-amiezelor. Abia în ultimele zile ale  săptămânii viitoare se va simţi o uşoară scădere a temperaturii aerului, spre valori medii de aproximativ 31 grade Celsius ziua şi aproximativ 17 grade  pe timpul nopţii. Nici în această zonă nu se vor inregistra precipiitaţii semnificative până la sfârşitul săptămânii.

Zona Transilvaniei va avea parte de vreme frumoasă, cu temperature în creştere faţă de valorile înregistrate zilele acestea. Valorile maxime diurne vor ajunge la circa 30...31 grade Celsius în intervalul 23 - 27 august, când vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii august. De asemenea, probabilitatea de apariţie a averselor se va menţine scăzută şi doar izolat şi trecător vor cădea ploi slabe, de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.

Maramureşul va avea parte de o creştere accentuată a valorilor termice, vremea devenind călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 32...33 grade Celsius în jurul datei de 24 august, după care tendinţa va fi de uşoară scădere. În această regiune se vor înregistra doar izolat şi trecător ploi de scurtă durată, slabe cantitativ.

Regiunea Moldovei va resimţi o creştere uşoară a temperaturilor până pe data de 24 august când se vor înregistra valor de aproximatiov 32 de grade Celsius la umbră. Probabilitatea pentru precipitaţii importante cantitativ va fi scăzută în cea mai mare parte a săptămânii. Se vor înregistra sporadic, pe arii relativ restranse, ploi de scurtă durată.

Vremea în sud-estul ţării, zona Dobrogei va înregistra o creştere uşoară a temperaturilor, pentru ca după data de 22 august şi până la sfârşitul săptămânii să urmeze o perioadă de staţionaritate la valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 30 grade Celsius şi ale celor minime de 19 grade Celsius. Nici îăn această zonă nu sunt foarte multe şanse de ploaie în următoarea săptămână.

Zona Munteniei va avaea parte şi ea de o încălzire  a aerului până în jurul valorii de 34 grade Celsius în intervalul 22 - 27 august, când vremea va deveni călduroasă, aproape caniculară. De asemenea, probabilitatea de apariţie norilor ploioşi se va menţine scazută pe tot parcursul perioadei de prognoză.

Oltenia  ajunge la valori ale temperaturilor diurne de maxim 34 grade Celsius între 22 si 27 august, când vremea va deveni călduroasă dar nu caniculară. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în creştere de la aproximativ 14 grade la începutul perioadei de prognoză, spre 18 grade C la sfârşitul acesteia.

În zona montană, după câteva zile răcoroase, cu medii ale temperaturilor maxime de circa 13 grade Celsius, regimul termic va marca o creştere treptată, iar aceste medii vor atinge valori de 20 - 22 grade Celsius în intervalul 22 - 27 august. Mediile minimelor nocturne vor fi şi ele în creştere, de la valori de 5 - 6 grade Celsius la începutul intervalului de prognoză, până la aproximativ 12 grade Celsius la sfârşitul săptămânii. Izolat şi trecător vor cădea ploi slabe, de scurtaă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite