Imagini spectaculoase din vârful celei mai înalte clădiri din România. Sky Tower a ajuns la 107 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai înaltă clădire din Bucureşti are o înălţime de 107 metri şi creşte văzând cu ochii. Clădirea de pe Bulevardul Văcărescu avansează într-un ritm alert, iar în prezent a ajuns deja la etajul 32, pragul final fiind de 37 de etaje. 

Potrivit reprezentanţilor companiei, un etaj se realizează în numai cinci zile. Lucrările au început în mai 2011. La ridicarea clădirii lucrează 300 de muncitori.  

La final, clădirea va avea 37 de etaje şi o înălţime de 137 de metri. Ultimul etaj al clădirii va fi unul tehnic, iar la nivelele 35 şi 36 va fi un centru de conferinţe şi un SkyBar. Imobilul va fi prevăzut cu zece lifturi de persoane de mare viteză şi cu două lifturi utilitare. 

60 de metri în subteran

Imobilul va avea în final şi cinci nivele subterane. Astfel, cu tot cu stâlpii fundaţiei, clădirea va ajunge în subteran până la o adâncime de 60 de metri, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din înalţimea clădirii de la suprafaţă. La nivelele subterane vor fi disponibile 518 locuri de parcare. 

La finalizare, care este prevăzută pentru sfârşitul acestui an, imobilul va avea o suprafaţă construită supraterană de 50.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită pe fiecare etaj de 1.150 de metri pătraţi. 

image

CLICK AICI sau pe poze pentru a accesa fotogaleria

La etajele doi-şapte se va muta Raiffeisen Bank, iar pentru ceilalţi 35.000 de metri pătraţi care vor fi disponibili pentru închirere se poartă discuţii cu companii mari din domenii precum IT, farmaceutic, consultanţă şi marketing, conform reprezentanţilor Raiffeisen Property International. 

În acelaşi complex este în prezent în construcţie şi clădirea de birouri Floreasca Office, care va şase etaje. Aceste spaţii de birouri vor fi ocupate, de asemenea, de către Raiffeisen Bank. Totodată, lângă acestea se ridică şi Promenda Shopping Center, un centru comercial şi de divertisment cu patru etaje şi cu o suprafaţă de 55.000 de metri pătraţi care are ca termen de finalizare anul 2013.

Ridicarea celor trei construcţii a presupus o investiţie de peste 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane de euro sunt pentru Promenada Mall.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite