În plin colaps financiar, TVR finanţează cu 380.000 de lei "Trenul Morţii", noul film al lui Sergiu Nicolaescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Televiziunea Naţională trece prin cele mai grele clipe ale existenţei sale, când o treime din angajaţi sunt disponibilizaţi, iar datoriile ajung la milioane de euro, conducerea companiei pare a fi găsit resurse cu ajutorul cărora poate finanţa două filme, dintre care unul semnat de Sergiu Nicolaescu.

În plin colaps financiar, conducerea TVR a aprobat finanţarea a două filme artistice din bugetul propriu deşi, săptămâna trecută, după rectificarea bugetară, guvernul a tăiat 1,9 milioane de lei din fondurile Societăţii Române de Televiziune, bani care figurau ca neutilizaţi în contabilitatea companiei publice.

Fondurile tăiate de Guvern erau destinaţi investiţiilor.  Preşedintele SRTv, Elwis Săftoiu, a propus în şedinţa Consiliului de Administraţie aprobarea a două filme artistice, dintre care unul este regizat de eternal Sergiu Nicolaescu.

Astfel, preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, Sergiu Nicolaescu, în vârstă de 82 de ani, a primit din partea TVR suma de 380.000 lei pentru finanţarea unui nou film artistic intitulat “Trenul Morţii”.

Potrivit unor surse din TVR, citate de EVZ.ro, scenariul, semnat de acelaşi Sergiu Nicolaescu, dezvoltă o poveste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite