Onţanu promite mii de locuri pentru maşini. O nouă parcare inteligentă de şase etaje, cu lifturi pentru maşini va apărea lângă Piaţa Obor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, a prezentat ieri un proiect pentru construirea unei parcări supraterane pe strada Ziduri Moşi nr. 4, lângă Piaţa Obor.

Smart-parking-ul ar urma să aibă şase etaje şi să fie construit pe un teren de 885 de metri pătraţi care este administrat de Primăria Sectorului 2 şi care în prezent este folosit tot pentru parcarea maşinilor. Parcarea va avea 110 locuri şi va fi prevăzută cu patru lifturi exterioare pentru maşini, precum şi cu un sistem inteligent care va indica locurile libere.

Construcţia va fi una “verde” şi va avea panouri solare şi faţade înierbate. La parter sunt prevăzute magazine şi un service auto. „Planul Urbanistic de Detaliu pentru realizarea investiţiei urmează să fie supus dezbaterii Consiliului Local al Sectorului 2 în luna mai, iar lucrările ar putea începe în iulie şi să se termine în şase luni“, a declarat Onţanu. Tot în zona Pieţei Obor ar urma să fie date în curând în folosinţă alte 150 de locuri de parcare la nivelul solului.

Primăria Sectorului 2 a mai lansat o licitaţie pentru concesionarea unui teren de 1.123 metri pătraţi de pe strada Armenească nr. 2 în vederea realizării unei parcări cu 122 de locuri pe patru nivele, cu spaţii comerciale la parter.

Totodată, Onţanu a mai prezentat în februarie un proiect care prevede construirea a 633 de locuri noi de parcare în şase zone din sectorul 2. Una dintre aceste parcări nu va mai fi realizată, însă, deoarece locuitorii zonei nu au fost de acord cu investiţia.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite